Barbara Dallosová Krimi Správy

FOTO: Cez uzavretý úsek pri Kremnici sa jazdí! Čo na to polícia?

Hlavný ťah pri Kremnici je uzavretý a plný ťažkých strojov. Niektorých vodičov ale ani zákazová značka nezastaví...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cez uzavretý úsek pri Kremnici sa jazdí! Čo na to polícia?
2
Galéria
Zdroj: od čitateľa

Cestu na Kremnické Bane (I/65) podmyla prívalová voda pri silných dažďoch ešte v lete minulého roka. Situácia, ktorú spôsobila živelná pohroma, sa dotkla vodičov, hromadnej dopravy i obyvateľov blízkych lokalít. Práce sú už takmer na konci a ako avizuje Slovenská správa ciest (SSC), cesta by mala byť sprístupnená začiatkom novembra.

Ako nás upozornila čitateľka z Kremnických Baní, niektorí vodiči, ako sa zdá, už do otvorenia nevedia vydržať. Na fotke (v galérii) sa jej podarilo zachytiť autobus a v závese za ním dodávku, ktorých vodiči si napriek zákazovej značke skrátili cestu priamo cez uzavretý úsek. Podľa obyvateľov Kremnických Baní nejde o výnimočnú situáciu, cez cestu údajne jazdia aj kamióny, a to najmä v nočných hodinách.

Fotky zachytávajúce nezodpovedných vodičov sme ukázali policajtom. Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v danom úseku vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky najmä policajti zo žiarskeho Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) a Obvodné oddelenie PZ v Kremnici. Polícia podľa slov hovorkyne o vodičoch, ktorí si krátia cestu cez zákaz, vie.

,,Vieme o danom probléme. Vodiči, ktorí porušia zákaz vjazdu do daného úseku, sú smozrejme sankcionovaní," približuje Faltániová. Koľko vodičov už za vjazd do zákazu pokutu vysolilo, ale nevedno. ,,Štatistiku o množstve uložený pokút v danom mieste ODI v ZH neeviduje," dodáva hovorkyňa na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM