Barbara Dallosová Rôzne

Chcelo by to refresh? 5 TIPOV, kde priamo v Žiari doplniť endorfíny

Po snehu už ani chýru, do jari ale ďaleko. Aj vás ubíjajú sychravé dni? Čítajte, ako po náročných hodinách v práci načerpať novú energiu a nemusieť pritom vytrčiť päty z mesta.

Ilustračný obrázok k článku Chcelo by to refresh? 5 TIPOV, kde priamo v Žiari doplniť endorfíny
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Začiatok týždňa odštartoval v našom meste počasím nápadne pripomínajúcim príchod jari. To však dlho nevydržalo a zdá sa, že na prechádzky po slnkom zaliatych uliciach či vysedávanie na terasách si ešte budeme musieť počkať. Sily sa ale dajú načerpať aj úplne jednoduchými činnosťami, ktoré stihnete i každý deň po práci. Inšpirujte sa.

Rozhýbte sa!

Odštartovať pracovný deň oddýchnutý, svieži a s rozpumpovaným kvným obehom? Ľahká pomoc. Nie každému sú po vôli dlhé prechádzky či beh vo sviežom februárovom počasí. Skvelou alternatívou, ako dopriať telu dávku pohybu aj v chlade, je mestská krytá plaváreň. Tá ponúka aj možnosť ranného plávania už od šiestej hodiny. Prekonajte sa a privstaňte si. Kolegovia vám budú váš entuziazmus závidieť. Kto ale nepatrí medzi ranné vtáčatá, môže si ísť dať pár dĺžok i po práci. Ak sa chcete po náročnom dni trošku rozmaznávať, zbehnite tiež do sauny.

Farby v sychravých dňoch

Ruku na srdce – boli ste niekedy v Galérii Júliusa Považana? Stála expozícia diel známeho umelca, po ktorom nesie meno i jedna zo žiarskych ulíc, sa nachádza v priestoroch Mestského kultúrneho centra (MsKC). Považanove dedinské výjavy hýria žiarivými farbami. Pokochajte sa.

Ideálny rodinný výlet

Malý rodinný výlet, za ktorý vám vaše ratolesti budú vďačné. Netreba pritom baliť jedlo na celý deň a nasadať do auta. Z akejkoľvek časti Žiaru sa dá poľahky a po vlastných dostať do Parku Štefana Moysesa. Vy možno prídete na iné myšlienky a deťom sa určite bude rátať návšteva zvieracích obyvateľov minizoo. Do tej pred niekoľkými týždňami pribudli aj roztomilé prírastky.

Planetárium

Ak predsalen patríte k tým, ktorí radšej relaxuju s vyvinutím minimálneho fyzického úsilia, skúste aspoň raz vymeniť sledovanie televízie za niečo zaujímavejšie. Do Krajskej hvezdárne a Planetária Maximiliána Hella cestujú ľudia aj z diaľky, my ho máme pod nosom. Planetárium vo svojom programe ponúka niekoľko multimediálnych či hudobno-relaxačných pásiem. Stačí si vybrať.

Pomôžete sebe aj iným

Skvelou možnosťou ako skĺbiť relax s niečím užitočným je venčenie psíkov zo žiarskeho útulku. Pomocných rúk nikdy nie je dosť a okrem resetu na čerstvom vzduchu budete odchádzať s dobrým pocitom pri srdci. A možno vás pohľad do nemých tvárí zlomí a jedného dňa sa z venčenia vrátite aj s adoptovaným hafanom :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM