Martin Károly Rôzne

Chcete mať svadbu v parku alebo v záhrade?

Žiarčania sa už po ostatnom mestskom zastupiteľstve môžu sobášiť kdekoľvek. Matričný úrad vychádza v ústrety moderným požiadavkám snúbencov. Za službu si ale treba priplatiť minimálne 300 Eur.

Najviac snúbencov sa chce sobášiť v parku Štefana Moysesa,“ konkretizuje požiadavky snúbencov Ria Ferčáková, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Žiari nad Hronom /MsKC/ a dodáva, že svadbu môžu mať po novom napríklad aj vo svojej záhrade. Miesto ale musí spĺňať bezpečnostné kritériá. /viac vo videu/

V prípade záujmu sa môžu Žiarčania informovať na matrike Mestského úradu. Službu zabezpečuje zbor pre občianske záležitosti v Mestskom kultúrnom centre.

Minimálna taxa pre Žiarčanov je 300 Eur. Pre porovnanie v Kremnici sa môže sobášiť na zámku, v hoteli Golfer, v hoteli Fortuna a v strede európy. „Zámok stojí 250, ostatné lokality 200 €. K tejto sume ešte treba prirátať 66€, čo je matričný poplatok podľa zákona. Tieto ceny platia pre Kremničanov, ostatní platia ešte navyše poplatky 16,50 za povolenie a 16,50 € za uzavretie,“ upresňuje Silver Jurtinus, tlačový tajomník mesta Kremnica.

/mak/

Chcete mať svadbu v parku alebo v záhrade?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM