Barbara Dallosová Krimi

Chladnokrvná vražda pri Žiari: TOĽKOTO si za ňu odsedí páchateľ!

Nielen celým Žiarom pred časom otriasla vražda v neďalekej obci Lovčica-Trubín. Dejiskom hrôzostrašnej udalosti bola kuchyňa rodinného domu. Vrah 52-ročného Jána surovo dobodal. Dnes už pozná svoj rozsudok...

Ilustračný obrázok k článku Chladnokrvná vražda pri Žiari: TOĽKOTO si za ňu odsedí páchateľ!
Zdroj: Policajný zbor SR

Krvavá dráma

V marci tohto roku sa v jednom z lovčických domov odohrala skutočná dráma. Vtedy 41-ročný Štefan dobodal staršieho Jána z Lovčice-Trubín bodným predmetom. Hneď po vykonaní ohliadky miesta činu policajti konštatovali, že sa jedná o obzvlášť závažnú vraždu. „Páchateľ úmyselne, a to nie menej ako desaťkrát, bodol bodným nástrojom do oblasti chrbta Jána H. (52) z menovanej obce,“ prezradila vtedy krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Ďalej podľa jej slov spôsobil páchateľ nebohému devastačné poranenia hlavy. Viac informácií a fotky z miesta činu nájdete TU.

Toľkoto si odsedí vrah

Z marcových fotografií z miesta činu je zrejmé, že v osudnej kuchyni sa mohol popíjať aj alkohol. Vidno na nich niekoľko fliaš. Alkohol bol následne zistený aj u páchateľa. ,,Dychová skúška u neho preukazovala, že je pod vplyvom alkoholu," uviedla vtedy hovorkyňa.

Včera sa muž, ktorý vraždil, dozvedel svoj rozsudok. ,,Okresný súd v Banskej Bystrici včera, t.j. 16.09.2014 schválil dohodu o vine a treste s obvineným Štefanom Š., obvineným z obzvlášť závažného zločinu vraždy za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní 8,5 roka nepodmienečne so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia," povedala hovorkyňa bystrického okresného súdu Nina Spurná.

Spomínaný alkohol v rozsudku figuruje tiež. ,,Zároveň mu súd uložil ochranný dohľad v trvaní 3 rokov a protialkoholické liečenie ústavnou formou," dodáva na záver Spurná.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM