Martin Károly Basketbal

Chlapci sú stále v hre: V dôležitom zápase hrali ako o dušu!

Cez víkend sa už mohlo definitívne rozhodnúť, kto spolu so Žilinou postúpi na Majstrovstvá Slovenska. Žiarsky mladší žiaci hrali z plných síl. Veď pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Chlapci sú stále v hre: V dôležitom zápase hrali ako o dušu!
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsky mladší žiaci vycestovali v sobotu 22. 03. 2014 za súperom do Prievidze, kde odohrali dva zápasy. V týchto zápasoch sa mohlo už definitívne rozhodnúť o druhom postupujúcom na Majstrovstva Slovenska, nakoľko družstvo Žiliny má už istý postup z prvého miesta.

Kto z koho?

Prvý zápas sme začali veľmi dobre a polčas sme vyhrali o 4 body. Tretia štvrtina bola veľmi vyrovnaná, ale dokázali sme ju vyhrať 14 : 15. Do poslednej štvrtej sme nastupovali s 5 bodovým náskokom, no nakoniec ani to nestačilo na víťazstvo Žiarčanov. Menšie poľavenie zatiaľ v perfektnej obrane využil najlepší hráč Prievidze, Šturcel, ktorý práve v poslednej časti zápasu nastrieľal 14 bodov. „Zápas sme prehrali o 4 body, čo chlapcov veľmi mrzelo,“ hovorí tréner chalanov Juraj Horváth.

Zlý začiatok, dobrý koniec

Do druhého zápasu Žiarčania nastupovali s odhodlaním za každú cenu vyhrať a tým si ešte zachovať šancu postúpiť na MS. Začali ale veľmi zle a prvú štvrtinu prehrali 21 : 10.

Chlapci sa však nevzdávali a bojovali o každú loptu, čo sa nakoniec aj vyplatilo. Zápas sme zaslúžene vyhrali o 8 bodov. Tieto zápasy nám ukázali naše slabiny a to hlavne v agresívnejšej hre našich vyšších hráčov pod našim aj súperovým košom, ako aj snahu všetkých hráčov na palubovke sa zapájať do obranného – útočného doskoku.

Koncom apríla nás čakajú dva ťažké zápasy v Žiline, ktoré rozhodnú kto postúpi z druhej priečky na spomínané MS v Spišskej Novej Vsi,“ plánuje Horváth

Basketbal: Žiarski chlapci hrali ako o ušu
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM