Barbara Dallosová Rôzne

Chlpáči zaplnili park: Súťažili aj Linda, ktorá sa zmestí do dvoch dlaní či exotická kráska Sumiko FOTO

Čistokrvní, "orechovia", veľkí strážcovia či drobci, ktorý vážia sotva vyše kila... Obľúbená výstava Žiarsky chlpáč dáva možnosť ukázať sa i psíkom bez papierov a cení sa tu každá zvláštnosť. O tie na tomto ročníku rozhodne nebola núdza.

Ilustračný obrázok k článku Chlpáči zaplnili park: Súťažili aj Linda, ktorá sa zmestí do dvoch dlaní či exotická kráska Sumiko FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Súťažná výstava psíkov s názvom Žiarsky chlpáč, ktorú organizujú žiarske MsKC a OZ Strážni anjeli, dnes (20.6.) písala svoj ďalší ročník. Štvornohí miláčikovia a malí i veľkí psíčkari zaplnili uličky Parku Štefana Moysesa. Podujatie sa teší obľube i preto, že porotu nezaujímajú papiere o pôvode totožnosti psov. Môžu sa ho teda zúčastniť i takzvaní bývalí útulkáči a tiež, súčasní útulkáči si tu môžu nájsť nových majiteľov.

Chlpáči od výmyslu sveta

Súťažilo sa v disciplínach ako Najkrajší predstaviteľ rasy, (kategória malé, stredné a veľké), Naj junior, Naj senior, Najkrajšia dvojica psíkov, Extrém (najušatejší, najväčší, najmenší, najtučnejší…) a.t.ď. Novinkou bola tento rok kategória založená na čo najväčšej podobnosti psíka a jeho pána.

Súťažiaci boli mimoriadne pestrou vzorkou už na prvý pohľad. Od poriadnych hafanov, ktorí svojim majiteľom siahali takmer po pás až po drobcov, akým bola aj súťažiaca v juniorskej kategórii, Linda. Subtílna miničivava sa počas prehliadky svojej kategórie ako jediná niesla na rukách. Na otázku, či má Linda aspoň jedno kilo, majiteľka so smiechom odpovedá: ,,Dokonca kilo aj pol!"

Kráska s exotickým menom

V kategórii šteniatok zabojovala spolu s malou Lindou okrem iných aj sučka Sumiko. Japonskou exotikou zaváňa nielen jej meno, ale i pôvod.*** ,,Sumiko súťaží v kategórii juniorov aj v kategórii predstaviteľ rasy. Je to rasa akita inu, teraz má štyri mesiace ale bude to veľký psík,„*** vysvetľuje Žiarčanka Alexandra (23), ktorá okrem Sumiko súťaží ešte s jedným miláčikom. ,,Toto je Annie, to je havko, ktorého máme z nášho žiarskeho útulku. Má dva aj pol roka a súťažiť bude v kategórii krížencov,“ dodáva mladá psíčkarka.

Čítajte tiež:

Roztomilé ZÁBERY, ktoré vám zaručene vylepšia deň: Raňajky v žiarskej minizoo :)

Žiarsky chlpáč 2015: Aj títo štvornohí fešáci zabojovali o víťazstvo
26
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM