Barbara Dallosová Samospráva

Chystá sa zaujímavá verejná debata: Za jedným stolom sa stretnú odvekí rivali!

Extrém v župane. To je názov verejnej diskusie, v ktorej budú hostia hodnotiť činnosť banskobystrickej samosprávy a jej župana, Mariána Kotlebu. Nie je však tajomstvom, že dvojica pozvaných sa v mnohých názoroch nezhoduje.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa zaujímavá verejná debata: Za jedným stolom sa stretnú odvekí rivali!
Zdroj: Dnes24.sk

Verejná diskusia s príznačným názvom Extrém v župane sa uskutoční v utorok 31.marca o 19:00 hodine v žiarskej kaviarni Shanti Art Café. Témou večera má byť hodnotenie činnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a jeho predsedu Mariána Kotlebu za uplynulý rok (2014).

Pozornosť púta aj výber diskutujúcich. Tému otvoria krajský poslanec a starosta Slaskej, Daniel Gelien (NEKA) a rovnako poslankyňa a tiež starostka Janovej Lehoty, Božena Kováčová (Smer-SD, KDH). Škrípajúce vzťahy medzi Gelienom a Kováčovou boli pritom v minulosti viackrát medializované.

Že by sa to mohlo preniesť do utorkovej diskusie, Kováčová odmieta. ,,V tejto diskusii nejde o mňa a pána Geliena, ale o hodnotenie práce krajskej samosprávy a župana. Ja tam idem ako poslankyňa BBSK, riešiť to, aké vysvedčenie vystavíme pánovi županovi za rok jeho pôsobenia, nič iné. Veľmi sa na túto debatu teším pretože na fungovanie BBSK mám jasný názor," povedala na margo plánovanej debaty Kováčová.

Jej spoludiskutujúci, Daniel Gelien, tiež ide do debaty s chladnou hlavou. Na otázku, aké pocity pred týmto stretnutím má, odpovedal: ,,Normálne. To, že s p. Kováčovou máme na mnohé veci odlišné názory ešte neznamená, že si tie názory nevieme povedať v pokoji. Ja za seba môžem prehlásiť, že nikomu skákať do reči nebudem a už vôbec nemám v úmysle gradovať atmosféru. A myslím si, že ani pani poslankyňa ako žena nemá v pláne byt búrliváčkou," povedal Gelien s tým, že ako ostatné verejné diskusie, aj túto berie ako normálnu súčasť svojich poslaneckých aktivít.

Diskusiu organizuje mimovládka QUO VADIS, o.z.. Viac info o akcii nájdete na FB udalosti TU.

Gelien a Kováčová budú diskutovať o činnosti kraja a župana
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM