Barbara Dallosová Samospráva

Čítajte ako prví: Žiar má nového viceprimátora, pozrite, koho si Antal vybral!

Prvé povolebné zasadnutie mestského zastupiteľstva skončilo len pred pár chvíľami. Mesto na ňom oficiálne spoznalo aj svojho nového viceprimátora. Koho si Peter Antal z radov poslancov vybral za svojho zástupcu?

Ilustračný obrázok k článku Čítajte ako prví: Žiar má nového viceprimátora, pozrite, koho si Antal vybral!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé zasadnutie mestského zastupiteľstva po tohtoročných komunálnych voľbách bolo špecifické. Jeho prvá časť mala slávnostný punc. Primátor aj poslanci legitimizovali svoj mandát zložením sľubu. Jeden z poslancov dnes ale nadobudol ešte jednu funkciu, viceprimátorskú.

Vozár končí

Dnešným dňom sa úradovanie Emila Vozára vo funkcii zástupcu primátora končí. Zostáva ale poslancom za tretí volebný obvod. Vo viceprimátorskej funkcii ho nahradil novozvolený poslanec za volebný obvod Etapa, Ladislav Kukolík.

Lekár, poslanec, viceprimátor

Kukolík je v Žiari známy najmä ako lekár a primár anesteziologického oddelenia žiarskej nemocnice, ale aj ako niekdajší kandidát na primátora mesta. V tohtoročných komunálnych voľbách sa uchádzal len o poslanecký post.Ten si vybojoval s najvyšším počtom hlasov zo všetkých poslaneckých kandidátov. Vykrúžkovalo si ho až 828 Žiarčanov.

,,To, že sa pán primátor rozhodol ma poveriť touto funkciou ma veľmi teší. Ďakujem mu za dôveru a chcem vysloviť presvedčenie, že budem dobrým zástupcom a k tejto funkcii budem pristupovať s úctou a pokorou," reagoval Kukolík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM