Katarína Oravská Kultúra

City fest stále za pár eur: Poznáme mená všetkých hviezd!

Blíži sa jubilejný 10. ročník City festu. Bude nielen plný hviezd, ale aj noviniek. Poznáme program.

Ilustračný obrázok k článku City fest stále za pár eur: Poznáme mená všetkých hviezd!
Zdroj: Dnes24.sk

City fest oslávi tento rok svoje 10. narodeniny, čo organizátorov motivovalo k väčším zmenám. Hrať sa bude už v piatok podvečer.

„V rámci piatkového koncertu sa predstaví jedna domáca hudobná skupina a jedna z najväčších osobností československej rockovej scény, spevák, textár, hudobník David Koller so skupinou Kollerband. Predstaví nielen svoje novšie piesne, ale hlavne nesmrteľné hity skupiny Lucie,“ priblížil Janko Kulich.

David už na jednom z ročníkov City festu účinkoval a pozvanie prijal opäť. Vďaka sponzorovi bude vstupné s viac ako 50% zľavou a v predpredaji až so 70% zľavou z bežnej ceny na takýto typ mega koncertu. Cena vstupenky na piatkový koncert tak bude pre prvých 500 ľudí za 6 eur, v predpredaji za 8 eur a na mieste za 10 eur.

Najväčšie pódium, aké kedy Žiar videl

Medzi ďalšie zmeny patrí to, že sobotný program nezačne ako po minulé roky v poobedňajších hodinách. Obľúbený festival štartuje už o 10:00 hod. programom pre deti. Ďalší priestor bude patriť všetky žiarskym hudobníkom na striedačku s najpopulárnejšími umelcami slovenskej hudobnej scény. Predpokladaný záver programu je naplánovaný na 02:00 hodinu v noci.

„Už pri minulom ročníku sme si uvedomovali, že ten ďalší musí byť väčší a ešte lepší. Tento rok sa diváci okrem nabitého programu môžu tešiť aj na najväčšie pódium, aké kedy Žiar videl (minulý rok bol tento stage hlavnou scénou festivalu Pohoda), nebudú chýbať ani veľkoplošné obrazovky, aby diváci videli všetko do detailu aj z väčšej diaľky. Netajíme sa tým, že si prajeme prekonať minuloročnú divácku účasť. 10. ročník si zaslúži 10 000 divákov,“ uviedol Kulich.

Zmenami prejde aj občerstvovacia zóna. Miesto jednej budú rovno dve. V koncertnej časti bude v prevádzke len rozšírená zóna pre predaj nápojov, cateringová zóna bude umiestnená na samostatnej lúke. Tu budú situované všetky stravovacie zariadenia. „Táto zmena zabezpečí to, že na lúke pred pódiom získame väčší priestor pre divákov a v neposlednom rade tiež skrátime čakanie v rade na nápoje,“ odôvodnil Kulich.

Kto príde?

10. ročník oslávi City fest výberom účinkujúcich z minulých ročníkov. Nebudú chýbať speváčky ako Zuzana Smatanová, Jana Kirschner, skupiny Vidiek, alebo Iné Kafe, z aktuálnej hudobnej scény sa predstavia Sima Martausová a Adam Ďurica, divákov určite poteší aj špeciálna rocková revival šou skupiny Queenmania Petra Pačuta, alebo recitál Mila Kráľa so skupinou.

Z domácej scény sa predstavia skupiny Janko Kulich & Kolegium, Róbert Mikla, Lenka Libjaková, Juraj Schweigert, Radiopieces a ďalší. Svoje programy pre deti predstavia Smejko a Tanculienka, škriatkovia Lolo s Piškótom tu pokrstia svoj nový program a CD Na safari a spolu s nimi bude krstiť svoje nové dielo Bájky o Afrike obľúbená autorka Michaela Pribilincová. Nebudú chýbať ani zaujímavé detské atrakcie.

Súčasťou večerného programu bude tiež tradičné odovzdávanie Zlatých klincov osobnostiam a talentom domácej umeleckej scény a tento rok bude aj vyhlásený víťaz projektu Žiar žije dobrovoľníctvom.

„Vďaka dotácii mesta a partnerov a sponzorov Cityfestu sa vstupné nebude zvyšovať, takže aj tento rok bude vstupné 3 eurá, s Kartou Žiarčana 2 eurá a deti do 120 cm zdarma. Tento rok je možné zakúpiť lístky na piatkový koncert Davida Kollera, ale aj na Cityfest v predpredaji v pokladni MsKC,“ dodal Kulich.

Už si brúsite zuby na tohtoročný City fest? Pozrite, ako to v žiarskom parku žilo minulý rok!

Čítajte tiež:

City fest oslávi okrúhle narodeniny: Dočkáme sa v Žiari AC/DC?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM