Robert Mihok Rôzne

Človek, za ktorého sa v Európe nemusíme červenať!

V súvislosti s blížiacimi sa voľbami poslancov do Európskeho parlamentu sa v utorok 8.4.2014 uskutočnila v našom meste plánovaná návšteva poslanca NRSR Ing. Jozefa Kollára PhD.

Ilustračný obrázok k článku Človek, za ktorého sa v Európe nemusíme červenať!
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s blížiacimi sa voľbami poslancov do Európskeho parlamentu sa v utorok 8.4.2014 usku­točnila v našom meste plánovaná návšteva poslanca NRSR Ing. Jozefa Kollára PhD., podpredsedu hnutia NOVA a kandidáta č.1 nášho hnutia za poslanca Európskeho parlamentu, ktorá sa konala v rámci jeho celoslovenského prednáškového turné určeného pre študentov stredných a vysokých škôl ako aj pre širokú verejnosť a stretávanie sa s občanmi.

V rámci svojej návštevy ho na pôde MsÚ v Žiari nad Hronom privítal primátor mesta Mgr. Antal ako aj zástupca primátora p.Vozár. Po krátkom stretnutí, ktoré sa nieslo v dobrom duchu, a pri ktorom p. Kollár pochválil vedenie mesta za dobrú hospodársku politiku mesta, ktorú presadzujú aj napriek problémom s „Centrom zhodnocovania odpadov“ pokračoval p. Kollár svoju návštevu prehliadkou spoločnosti Alusteel s.r.o., kde v príjemnom prostredí a rozhovore so zástupcami vedenia Ing. Baranom a Ing. Čiernym diskutovali o problematike v stavebníctve, zlej vymožiteľnosti práva v obchodných vzťahoch, europrojektoch, ale aj o športe, ktorý je im všetkým dosť blízky. V závere svojej návštevy v Žiari nad Hronom privítali poslanca NRSR riaditeľ školy Ing. Krajčov ako aj žiaci posledného ročníka Strednej odbornej školy obchodu a služieb. V približne hodinovej prednáške sa im snažil p. Kollár priblížiť v rýchlosti problematiku týkajúcu sa Európskeho parlamentu a naše postavenie v rámci EÚ. V závere prednášky nechal, ako správny prednášajúci, žiakom priestor na diskusiu a ich vlastné otázky. Návštevu mesta ukončil obedom na uvedenej škole, kde pochválil výborné menu a výbornú prácu žiakov, učiteľov ako aj vedúcich odborných predmetov.

A čo znamenala táto návšteva pre mňa osobne? Z môjho pohľadu sa jednalo o príjemné stretnutie s významným odborníkom na európske vzťahy a ekonomiku. Neviem aký názor na euro-problematiku má široká verejnosť a moji spoluobčania v žiarskom okrese. Podľa mňa už nemôžeme strkať hlavu do piesku a či už chceme alebo nie sme všetci súčasťou Európy a zákony a smernice prijímané na pôde Európskeho parlamentu sa nás priamo ekonomicky dotýkajú, či už sú dobré alebo nie. Práve preto by som chcel, aby bolo Slovensko v Európe reprezentované najmä odborníkmi na ekonomiku, ktorí nás budú o dianí v europarlamente informovať priebežne a nie tak ako to bolo doteraz t.j. vôbec nijako! Aj preto Vám odporúčam do pozornosti volebný program hnutia NOVA ako aj stránku a poučné blogy p. Kollára, ktorá Vám ho priblíži nie len ako odborníka na svojom mieste, ale aj ako človeka akým ste Vy aj ja.

http://www.jozefkollar.sk/

Robert Mihok

Kollár na návšetve v Žiari
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM