Barbara Dallosová Kultúra

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 5 tipov na trávenie voľných dní v Žiari a okolí

Ani sme sa nenazdali a máj už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V našich končinách môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 5 tipov na trávenie voľných dní v Žiari a okolí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

KINOTIP: Hardcore Henry

piatok o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Zbesilá a šialena akčná nakladačka v neuveriteľnom tempe. Hardcore Henry je prvý film na svete natočený kompletne, a tým sa myslí od úplného začiatku až do úplného konca, z pohľadu prvej osoby. Presne ako počítačové strieľačky, ktoré sú, samozrejme, tou hlavnou inšpiráciou.

Večer pod hviezdnou oblohou: Náš pohľad na oblohu

piatok o 20:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
To podstatné z príbehu tejto nevšednej cesty ľudského poznania vesmíru vyrozpráva multimediálny program s využitím možností planetária. Za priaznivých poveternostných podmienok nasleduje pozorovanie astronomickým ďalekohľadom.

Otvorenie mototuristickej sezóny

sobota o 11:00 hod., Pešia zóna, Kremnica
Premiérový motorkársky zjazd v Kremnici. Na podujatí bude zabezpečené parkovanie i bufetové občerstvenie. Program sľubuje ukážky jazdy zručnosti, možnosť povoziť deti aj country hudbu. Viac sme písali TU.

Májové slávnosti v centre mesta

sobota o 14:00 hod., Námestie Matice slovenskej
Stavanie mája na žiarskom námestí spojené s remeselnými trhmi a programom. To sú takzvané Skoromájové slávnosti, ktoré začnú práve tradičným stavaním mája so sprievodným programom od 14:00 hod. Ten bude ladený, ako inak, na ľudovú nôtu. Na pódiu vystúpia detský folklórny súbor Hroniarik, folklórny súbor Hron a mužská spevácka skupina Sekera. Viac o podujatí sme písali TU.

Skoromájová šláger veselica

sobota o 20:00 hod., MsKC Hlavná sála, Žiar nad Hronom
Pokračovaním májových slávností, ktoré odštartujú na námestí, bude večerná Skoromájová šláger veselica v žiarskom MsKC. Tentokrát s populárnou žiarskou skupinou AKROPOLA a špeciálnym hosťom Milanom Ivánom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM