Barbara Dallosová Správy

Čo vy už nepotrebujete, môže iným spraviť krajšie Vianoce: Pozrite, kedy a kde v Žiari odovzdať oblečenie a hračky!

Nie všetci majú to šťastie, že môžu najkrajšie sviatky v roku tráviť v kruhu rodiny. Stačí však málo, a aj vy môžete ľuďom v azylových domoch či deťom v detských domovoch vyčariť na Vianoce úsmev na tvári. Pozrite, ako...

Ilustračný obrázok k článku Čo vy už nepotrebujete, môže iným spraviť krajšie Vianoce: Pozrite, kedy a kde v Žiari odovzdať oblečenie a hračky!
Zdroj: TASR

Možno práve to, čo vám už roky leží v skrini či zavadzia v polici môže byť pre iných užitočným a krásnym darčekom. Posunúť veci tam, kde sú potrebné, môžete prostredníctvom charitatívnej zbierky oblečenia a hračiek v žiarskej kaviarni Shanti Art Café (SNP 83). Tá bude trvať 12–14 decembra.

Kam veci poputujú?

Organizátori akcie sa o cestu prinesených vecí do jednotlivých zariadení postarajú. Tie si nájdu nových majiteľov na týchto piatich miestach: Detský domov Mauricius Kremnica, Domov sociálnych služieb Hrabiny Nová Baňa, Azylový dom sv. Alžbety Banská Bystrica, Útulok pre mužov (DSS) Žiar nad Hronom a Domov sociálnych služieb Ladomerská Vieska.

Od oblečenia po varechy

Čo priniesť? Podľa Karolíny Bobríkovej, jednej z organizátoriek, klienti rôznych zariadení potrebujú rôzne veci. Nosiť teda môžete dámske, pánske aj detské oblečenie, hračky, posteľné prádlo, ale aj hrnce, príbory či varechy.

,,Oblečenie aj hračky a ostatné môžete nosiť v taškách alebo vreciach priamo do Shanti Art Café. Budeme si vážiť každý kus oblečenia ktorý nám ľudia prinesú, je ale dôležité povedať, že nosiť veci treba skutočne len v termíne od 12-teho v piatok do nedele 14-teho decembra. V týchto dňoch nám totiž kaviareň poskytla priestory, aby sme vyzbierané veci mohli do odvozu skladovať,“ vysvetľuje Bobríková.

Viac info TU.

Foto: ilustračné

Charitatívna akcia v Shanti: Urobte na Vianoce niečo pekné pre iných
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM