Martin Károly Samospráva

Cyklisti by mali mať do závodu kratšiu cestu. Lávku cez Hron chcú opraviť

Lávku v žiarskej lokalite Pod Kortínou, ktorú využívalo mnoho zamestnancov ako skratku do areálu Závodu SNP, uzavreli počas výstavby rýchlostnej cesty R1. Hoci oficiálne nemá vlastníka, po dlhom čase by sa mala konečne dočkať znovuotvorenia.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti by mali mať do závodu kratšiu cestu. Lávku cez Hron chcú opraviť
Zdroj: Dnes24.sk

Ako vysvetlil hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž, lávka je dlhodobo uzavretá z bezpečnostného hľadiska a jej oprava si vyžaduje nemalé finančné náklady. „Uvedomujeme si, že ju počas svojej prevádzky každodenne využívali obyvatelia mesta. Preto aj vedenie mesta začiatkom leta 2011 podniklo prvé kroky na jej opätovné sprístupnenie a písomne vyzvalo zástupcov jednotlivých závodov v areáli ZSNP k spolupráci na riešení tejto situácie,“ doplnil.

Podľa posledných informácií, ktorými disponuje samospráva mesta, sa vedenie Závodu SNP ako správca areálu ZSNP podujalo osloviť väčšie firmy v areáli priemyselného parku a spoločne hľadajú riešenie vstupu do areálu cez túto lávku. „Samospráva sa taktiež podieľa na znovuotvorení starej lávky. Aktuálne zisťujeme, aké vysoké by mali byť finančné náklady na jej opravu,“ objasnil Baláž s tým, že od toho potom budú závisieť aj ďalšie kroky, ako aj termín znovuotvoreni­a lávky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM