Rôzne Šport Správy

Cyklistický ošiaľ na spadnutie: Kto chce prejsť cez Žiar, mal by ísť cez obchvat

Majstrovstvá Česka a Slovenska v cestnej cyklistike zmenia tvár mesta. Najväčší prílev fanúšikov sa očakáva v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistický ošiaľ na spadnutie: Kto chce prejsť cez Žiar, mal by ísť cez obchvat
Zdroj: TASR

Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa budú tento týždeň (22.-25.6.) konať v Žiari nad Hronom, si vyžiadajú početné dopravné obmedzenia.

Mesto odporúča ísť cez obchvat

,,Najzásadnejším bude to, že počas štyroch dní konania pretekov bude uzatvorená Ulica SNP. Všetkým vodičom, ktorí by chceli prechádzať cez mesto, odporúčame použiť obchvat na R2 smerom na Prievidzu," priblížil hovorca mesta Martin Baláž.

Obmedzenia sa dotknú aj hlavného ťahu na Handlovú, kde budú v sobotu a nedeľu prebiehať cestné preteky. ,,Policajtmi bude obojsmerná premávka riadená v jednom pruhu," podotkol Baláž. S dopravnými výlukami počas štvordňových pretekov treba rátať aj smerom do okolitých obcí, či v niektorých uliciach v centre mesta.

Desaťtisíce návštevníkov

Obyvatelia aj návštevníci nájdu presnú informácie o dopravných obmedzeniach na internetovej stránke pretekov a stránke mesta. ,,Takisto tam nájdu podrobne spracované možnosti parkovania počas hlavných nedeľných pretekov, ktorých sa zúčastní aj Peter Sagan, kde očakávame 20 000 až 30 000 návštev­níkov," priblížil Baláž s tým, že organizátori zabezpečili aj kyvadlovú dopravu.

,,Preteky sa budú dať sledovať kdekoľvek na trati. V tejto súvislosti chceme upozorniť divákov, aby rešpektovali zábrany a aby cez ne neprechádzali. Taktiež, aby rešpektovali bezpečnosť pretekárov, nevbiehali do cesty a podobne," dodal hovorca mesta.

Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2017 organizuje Občianske združenie Cyklistika 2017 v spolupráci s Mestským športovým klubom, mestom Žiar nad Hronom a Slovenským zväzom cyklistiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM