Martin Károly Iné športy

Cyklistika: Adrián Foltán tretí v Lounoch

Cyklisti MŠK Žiar nad Hronom úspešne predstavili na medzinárodných cyklistických pretekoch v českých Lounoch. Štart na tomto podujatí mal charakter prípravného preteku pred blížiacimi sa nominačnými pretekmi na Európsky Olympijský festival mládeže. Adrián Foltán zabodoval.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistika: Adrián Foltán tretí v Lounoch
Zdroj: Dnes24.sk

Na štarte sa prezentovalo 157 pretekárov a Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom mal zastúpenie v kategórii starších žiakov a kadetov. V sobotu 25.5.2013 bola na programe v Lenešiciach časovka jednotlivcov na 13km. V „ etape pravdy“ v kategórii starších žiakov najlepší výkon podal Jakub Varhaňovský, ktorý časom 20:09,57 obsadil výborné štvrté miesto.

Dôležitý pretek

Nestratil sa ani Adam Foltán, ktorý obsadil časom 22:07,80 deviate miesto. Víťazom časovky v tejto kategórii sa stal časom 19:39,37 pretekár CK Bítovská Praha Daniel Babor. Pre kadetov mal štart na pretekoch v Lounoch nesmiernu dôležitosť z pohľadu prípravy. V dňoch 14.-19.7.2013 sa v holandskom Utrechte uskutoční Európsky Olympijský festival mládeže.

V osem člennej širšej nominácii reprezentačného výberu SR na toto podujatie sú zaradený až traja cyklisti MŠK Žiar nad Hronom. Adrián Foltán, Kristián Zimány a Henrich Hasch .

Foltán tretí v časovke

Dňa 10.júna 2013 výkonný výbor Slovenského zväzu cyklistiky potvrdí Slovenskému Olympijskému výboru trojicu, ktorá bude na tomto vrcholnom mládežníckom podujatí reprezentovať Slovensko. Z tohto pohľadu potešil svojím výkonom v časovke Adrián Foltán, ktorý časom 18:43,49 obsadil pekné tretie miesto a potvrdil vzostupnú výkonnosť . Kristián Zimány obsadil časom 19:11,16 deviate, Nicolas Jelža 19:15,00 jedenáste, Henrich Hasch 19:33,26 šestnáste, Matej Truban 19:41,14 osemnáste a Matej Foltán 20:11,99 dvadsiate prvé miesto. Suverénnym víťazom časovky v tejto kategórii sa stal pretekár Remerx – Merida Kolín Lukáš Kunt.

Žiarčania sa nestratili ani v cestnom preteku

V nedeľu 26.5.2013 bol v Tuchořiciach odštartovaný cestný pretek, ktorý sa jazdil za krajne nepriaznivého počasia v členitom 10km okruhu. V kategórii starších žiakov, ktorí absolvovali okruh 3× obsadil Jakub Varhaňovský celkové deviate miesto, ale za svoju bojovnosť a aktivitu na trati si zaslúži pochvalu. Adam Foltán v náročnom stúpaní stratil kontakt s vedúcou skupinou, zaostal a obsadil 14 miesto. Víťazom tejto kategórie sa stal pretekár Madeta Fitnnes/Haibike Petr Klabouch.

V kategórii kadetov opäť potešil svojím výkonom Adrián Foltán, ktorý v záverečnom špurte vedúcej skupiny obsadil tretie miesto. Kristián Zimány bol klasifikovaný na 15 mieste, Henrich Hasch 17, Matej Foltán 22, Matej Truban 28 a Nicolas Jelža z preteku pre zdravotné problémy odstúpil. Víťazstvo v tejto kategórii putovalo do Berouna zásluhou Matěja Ruffera.

V dňoch 8.a 9.6.2013 sa cyklisti MŠK Žiar nad Hronom predstavia tentoraz na domácom podujatí a to Slovenskom pohári v Partizánskom.

František Sitora

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM