Martin Károly Iné športy

Cyklistika: Hachs víťazne v Slovenskom pohári

V piatom a šiestom kole Slovenského pohára v cestnej cyklistike bodovali aj Žiarčania. Kvalitnými výkonmi si Adrián Foltán a Kristián Zimány zabezpečili účasť na Európskom Olympijskom festivale mládeže v holandskom Utrechte.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistika: Hachs víťazne v Slovenskom pohári
Zdroj: Dnes24.sk

Počas víkendu 8.a 9.júna 2013 pokračovala dlhodobá súťaž Slovenského pohára v cestnej cyklistike svojím v poradí piatym a šiestym kolom. V sobotu si cyklisti zmerali sily v Partizánskom na 16km dlhom prímestskom okruhu .

Mladší žiaci absolvovali skrátený pretek na dva okruhy v dĺžke 26km a jeho víťazom sa stal pretekár CyS Žilina Dávid Sikora. Mladší žiaci MŠK obsadili Matúš Černek piate a Tomáš Kamenský deviate miesto. Starší žiaci absolvovali dva okruhy v celkovej dĺžke 32km a aj tu putovalo víťazstvo do Žiliny zásluhou suverénneho Matúša Štočeka.

V značne rozdrobenom štartovnom poly starších žiakov vybojoval Jakub Varhaňovský štvrté miesto, Adam Foltán desiate, Lukáš Lajtoš jedenáste, Matúš Valuška trináste a Luboš Kovár devätnáste miesto.

Dôležité nominácie

Kadeti absolvovali náročných 66km a zviedli medzi sebou neúprosný boj. Išlo predsa o nomináciu na EYOF. Žiarski cyklisti od štartu diktovalo tempo v preteku a postarali sa dôkladné preriedenie pelotónu. Na čele sa usadila nakoniec vedúca šesťčlenná skupina favoritov, kde žiarčani mali až trojnásobné zastúpenie. V záverečnom špurte v uliciach mesta sa najlepšie zorientoval pretekár CyS Žilina Juraj Michalička, ktorý prekvapujúco zvíťazil pred Žiarčanmi Adriánom Foltánom a Kristiánom Zimánym.

Na šiestom mieste došpurtoval Henrich Hasch. Nicolas Jelža, Matej Truban a Matej Foltán po obetavom výkone pre tím obsadili 9, 12 a 23 miesto. V kategórii juniorov sa po zranení predviedol Juraj Bellan, ktorý pretek pre technické problémy nedokončil.

V nedeľu pokračovali preteky Slovenského pohára v Šenkviciach. Jeho organizátorom bola obec Šenkvice v spolupráci s AŠK Inter Bratislava. Pretekalo sa na mierne zvlnenom okruhu dlhom 26km.

Zabojovali aj mladší žiaci

Mladší žiaci absolvovali jeden okruh a jeho víťazom sa opäť stal pretekár CyS Žilina Dávid Sikora. Mladší žiaci MŠK obsadili Matúš Černek šieste a Tomáš Kamenský deviate miesto. V kategórii starších žiakov suverénne dominuje Matúš Štoček z CyS Žilina, ktorý presvedčivo zvíťazil. Jakub Varhaňovský tentokrát zabojoval a obsadil pekné tretie miesto.

Ostatní starší žiaci MŠK obsadili Lukáš Lajtoš 9, Matúš Valuška 11, Adam Foltán 12 a Luboš Kovár 18 miesto. Kadeti absolvovali náročných 78km a od štartu v preteku dominovali cyklisti MŠK Žiar nad Hronom. Boli aktívny a už od úvodných kilometrov útočili.

Heroický výkon

Aktivita sa oplatila a po sólovom 52km dlhom samostatnom úniku putovalo víťazstvo do Žiaru zásluhou heroického výkonu Henricha Hascha. Adrián Foltán nesklamal, perfektne zvládol záverečný špurt a aj druhé miesto putovalo do Žiaru. Nicolas Jelža obsadil 8, Kristián Zimány 11, Matej Truban 18 a Matej Foltán 24 miesto.

Žiarčania budú reprezentovať Slovensko

Celý tím kadetov MŠK zvládol taktiku na výbornú a zaslúži si pochvalu. Po skončení preteku ihneď zasadala komisia mládeže Slovenského zväzu cyklistiky, ktorá definitívne rozhodla o trojici cyklistov, ktorí budú v dňoch 14.-19.7.2013 repre­zentovať Slovensko na Európskom Olympijskom festivale mládeže v holandskom Utrechte. Dôveru za presvedčivé výkony dostali cyklisti Adrián Foltán a Kristián Zimány z MŠK Žiar nad Hronom spolu s Jurajom Michaličkom z CyS Žilina.

Pre žiarsku cyklistiku je to obrovský úspech a potvrdenie, že v Žiari nad Hronom vyrastajú talentovaný cyklisti a o jej budúcnosť sa nemusíme obávať. Nominovaným pretekárom ako aj celému tímu vedenie Cyklistického klubu MŠK úprimne gratuluje,“ bilancuje tréner žiarskych cyklistov František Sitora

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM