Barbara Dallosová Rôzne Správy

Cyklochodník cez celý Žiar: Mesto čaká na dôležitý verdikt

Novovybudovaná trasa pre cyklistov by sa mala vinúť celým Žiarom, od posledných panelákov na Etape až po priemyselný park. Mesto ešte čaká na dôležité rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Cyklochodník cez celý Žiar: Mesto čaká na dôležitý verdikt
Zdroj: TASR

Firmy sídliace v priemyselnom parku pri Žiari nad Hronom dávajú prácu mnohým ľuďom v regióne. Do práce smerom na Ladomerskú Viesku denne migruje i množstvo Žiarčanov. Autom, verejnou dopravou, alebo na bicykli. Práve zástancom dvoch kolies by mohol cestovanie do práce uľahčiť cyklochodník, ktorý chce žiarska samospráva zrealizovať.

Ako ešte na májovom rokovaní poslancov avizoval primátor Peter Antal, trasa by mala viesť od posledných výškových panelákov na Etape (pri benzínovej pumpe) až k vstupu do priemyselného parku cez kortínsky most.

Projekt chce žiarska radnica realizovať z eurofondov. Podľa slov vedúceho Kancelárie primátora mesta Martina Baláža mesto o dotáciu požiadalo v júni, výsledok by mal byť známy ešte v priebehu augusta.

,,V prípade, že budeme úspešní a dostaneme dotáciu, tak už nič nebude brániť tomu, aby sme na projekte novej cyklokomunikácie začali pracovať. Ak sa to podarí, budú ešte pred nami verejné obstarávania a prípravné práce, predpokladáme, že v roku 2018 by sme začali projekt realizovať. Ešte je ale predčasné povedať, či by sme ho v tom istom roku stihli aj dokončiť," upresnil Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM