Barbara Dallosová Správy

Cyklochodník od Etapy po závod: Padlo dôležité rozhodnutie!

Bezmála štvorkilometrová cyklotrasa má spojiť severný koniec mesta s priemysleným parkom. Vízia mesta naberá reálne kontúry.

Ilustračný obrázok k článku Cyklochodník od Etapy po závod: Padlo dôležité rozhodnutie!
Zdroj: TASR

O trase pre cyklistov, ktorá by spojila mesto Žiar nad Hronom od severného konca až po priemyselný park, sa hovorí už dlhšie. Ako ešte na jar vysvetľoval na rokovaní žiarskych poslancov primátor Peter Antal, dopyt po takejto komunikácii prišiel priamo z radov obyvateľov. V priemyselnom parku sídli veľa zamestnávateľov a nový cyklochodník by Žiarčanom poskytol možnosť cestovať do práce na bicykli, a to bezpečne a rýchlo.

Projekt mal byť realizovaný z európskych štrukturálnych fondov a ako sa zdá, k tomu, aby mali Žiarčania novú cyklotrasu, sme o krok bližšie. Zatiaľ čo doposiaľ bol projekt víziou, po schválení injekcie od štátu by mohol začať naberať reálne kontúry. O schválení státisícovej dotácie informoval na svojom oficiálnom facebookovom profile žiarsky primátor.

,,S radosťou môžem oznámiť, že nám Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR schválilo dotáciu 600 000 eur na vybudovanie cyklokomunikácie. Tá bude začínať na Etape, na Jilemnického ulici a ústiť v areáli priemyselného parku cez most na Kortine, čím bude prepojené celé mesto," oznámil primátor a dodal, že dĺžka celej cyklokomunikácie bude 3,7 km.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM