Martin Károly Iné športy

D.ŽDAŇA: Športovci dostanú nové šatne, mládež klubovňu

Športovci z obce Dolná Ždaňa v okrese Žiar nad Hronom sa môžu tešiť na zrekonštruovaný futbalový štadión, deti a mládež zas na vynovený klub.

Obnova šatní štadióna a rekonštrukcia klubu mladých sú cieľom projektu Regionálne, kultúrne a spoločenské centrum pre deti a mládež, na ktorý obec získala financie z eurofondov. Obnova týchto priestorov by mala stáť do 266.000 eur.
„Budova súčasného klubu mládeže sa rozšíri o sociálne zariadenia, klubovňu a o možnosť konania menších klubových akcií,“ konštatovala starostka obce Dolná Ždaňa Andrea Murgašová s tým, že mladým pribudne aj internetová miestnosť.
Priestory spomínaných šatní na ihrisku sa okrem rozšírenia aj vynovia, čo umožní Ždani uskutočňovať tiež väčšie športové podujatia. „Bude tam aj altánok pre rôzne kultúrne akcie,“ objasnila Murgašová plány s využitím štadióna.
Projektu predchádzalo v novembri minulého roku otvorenie mosta Dolnoždaňská lávka, ktorým sa obec po 39 rokoch priamo spojila so spomínaným športoviskom. „Futbalový štadión je na druhej strane Hrona, chodilo sa k nemu dookola 1200 metrov po ceste,“ informovala starostka. Zdôraznila, že tak umožnili bezpečný prístup chodcov na ihrisko, ktoré počas futbalového zápasu navštívi 700–1000 nadšencov.
Kovová lávka má 69 metrov so šírkou 155 centimetrov a je vo farbách obce. „Je bielo-zelená, ako sú aj ždaňské farby v našom erbe,“ dodala Murgašová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM