Martin Károly Rôzne

Dajme priestor mladým

Peter Sládeček, kandidát na post primátora v Žiari nad Hronom, poukazuje na fakt, že záujmové krúžky, súbory a združenia sú v meste roztrúsené a nevytvárajú funkčný celok s možnosťou spolupráce. Navrhuje konkrétne riešenie.

V predchádzajúcom rozhovore som spomenul, že jedna z hlavných úloh, ktoré som si predsavzal je záujem o mládež. Priviedol ma k tomu fakt, že pohodlnosť a nezáujem o veci verejné, ako aj apatia k niečomu tvorivému, ktorou táto veková skupina disponuje, je alarmujúca. Je pre mňa neprijateľný pohľad na znudenú mládež, ktorá svoj čas a aj celú mladosť mrhá s pohárikom v ruke v zafajčenom prostredí.

Veľmi by som chcel vytvoriť priestor pre mladých ľudí a dať im príležitosť na sebarealizáciu. Jednou z možností, ktorá by mohla zvrátiť tento fenomén je mládežnícka klubovňa, ktorá by formovala kultúrny a mládežnícky život v našom meste. Usporiadanie amatérskych festivalov, či súťaží, ale aj diskoték a rôznych podujatí.

Ideálne prostredie na realizáciu tohto projektu je už jestvujúca základová doska v areáli základnej školy na ul. Jánskeho. Poloha tohto objektu, ako aj možnosť vybudovania samostatného vchodu s priestranným parkoviskom, by spĺňala charakter dôstojného mládežníckeho centra v našom meste.

Samostatnú budovu si predstavujem ako dvojpodlažnú, pričom samotné mládežnícke centrum by sa nachádzalo v prízemí objektu a pozostávalo by zo spoločenskej miestnosti s javiskom a  niekoľkými miestnosťami, ktoré by slúžili ako priestor pre organizované krúžky a súbory. Na poschodí by sa nachádzala telocvičňa ktorá by skvalitnila pohybovú náuku detí a nahradila jestvujúcu malometrážnu telocvičňu. Mimo vyučovania by telocvičňa slúžila verejnosti.  

Fungovanie tohto zariadenia si predstavujem ako združenie mesta, sídliacich oddielov a krúžkov a členov mládežníckeho centra. S uvážením, že množstvo obcí úspešné zvládlo podobné projekty a použili na to aj prostriedky z fondov pochádzajúcich z EÚ, nevidím dôvod prečo by sme to nezvládli.

Peter Sládeček

Upozornenie: POLITICKÁ INZERCIA

Sladecek III
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM