Barbara Dallosová Správy Samospráva

Ďalšia žiarska ulica sa dočká: 37 nových parkovacích miest! FOTO

Mesto pred časom avizovalo vznik desiatok parkovacích miest v centre a okolí. Na jednu z ulíc teraz vyčlenila radnica tisíce eur. Kedy má byť nové parkovanie realitou?

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia žiarska ulica sa dočká: 37 nových parkovacích miest! FOTO
3
Galéria

Ešte pred niekoľkými mesiacmi sľubovala žiarska radnica vybudovanie viac ako 130 parkovacích miest v centrálnej časti mesta do konca roka. Na Ulici Štefana Moysesa sa začalo pracovať už na jar, nové parkovacie miesta majú vzniknúť aj v blízkosti novej tržnice, ktorej výstavba sa realizuje práve v týchto dňoch.

V rámci štvrtej zmeny rozpočtu, ktorú odhlasovali žiarski poslanci na ostatnom rokovaní (28.9.), bolo vyčlenených 27 000 eur na vybudovanie ďalších parkovacích miest na Jiráskovej ulici.

Práve pod oknami bytov na Jiráskovej dlhé roky stála chátrajúca stavba bývalého zelovocu. Zelenú búdu, ako ju nazývali Žiarčania, zrovnalo mesto so zemou ešte pred dvomi rokmi. Odvtedy je plocha, na ktorej stála, nevyužitá. Ako pre Žiar24 priblížil primátor mesta Peter Antal, na časť plánovaných parkovacích miest bude využitý práve tento priestor. ,,Časť parkovacích miest bude tam, na mieste bývalého zelovocu, a ďalšie budú na priľahlej zelenej ploche. Pôjde o celkom 37 parkovacích miest," uviedol primátor s tým, že nové parkovanie na Jiráskovej by malo byť hotové ešte do konca roka.

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM