Rôzne

Ďalšie kino v regióne zmodernie: Štvrťstoročie staré sedačky to majú zrátené

Len prednedávnom si Žiarčania vychutnali prvý film v zmodernizovanej kinosále s novým sedením. Podobné zmeny chystajú aj v neďalekom meste.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie kino v regióne zmodernie: Štvrťstoročie staré sedačky to majú zrátené
Zdroj: TASR

Banskoštiavnické Kino Akademik v najbližších mesiacoch zmodernizujú. Mestu sa podarilo získať dotáciu z Audiovizuálneho fondu vo výške 15 000 eur na výmenu sedačiek. Rovnakú sumu na tento účel vyčlenili mestskí poslanci v rozpočte mesta na rok 2018.

Kinosála má v súčasnosti 132 miest na sedenie, po rekonštrukcii sedadiel ubudne a bude ich 120, nakoľko nové sedadlá už majú iné rozmery. Súčasné sedačky majú podľa vedúceho oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie Mestského úradu v Banskej Štiavnici Rastislava Marka 25 rokov a niektoré sú opotrebované.

,,Aj štandardy v rámci sedenia v kine pri takých dlhších filmoch sú už vyššie, ľudia očakávajú väčšie pohodlie," zhodnotil.

Keďže interiér kina nie je podľa Marka až taký starý a nevyhovujúci, výmena sa bude týkať len samotných sedačiek. ,,My sme výmenu podlahy, z koberca na PVC, urobili vo vlastnej réžii už tohto roku a nemáme pocit, že by bolo potrebné robiť iné zásadné zmeny," dodal Marko. K výmene by podľa jeho odhadu mohlo dôjsť v 1. štvrťroku 2018. Aktuálne sa samospráva pustí do prípravy verejného obstarávania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM