Barbara Dallosová Správy

Dedinská základka pri Žiari prvá na prestížnej súťaži: V tomto sú proste naj!

Odborníci rozhodli. V národnej súťaži svieti na prvom mieste v kategórii základných škôl škola z dedinky pri Žiari nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Dedinská základka pri Žiari prvá na prestížnej súťaži: V tomto sú proste naj!
Zdroj: ZŠ SNP Horná Ždaňa

Súťaž eTwinning je určená pre všetky materské, základné a stredné školy na Slovensku, ktoré sú zaregistrované v programe eTwinning a s partnerskou školou realizujú spoločný projekt. eTwinning môžeme chápať ako elektronické partnerstvá škôl v Európe.

Cieľom súťaže je spropagovať široké možnosti využitia informačných a komunikačných technológií na štúdium, vzdelávanie, projektovú komunikáciu aj zábavu.

Hornoždáňčania s prvou cenou

Tento rok sa súťaž konala jedenásty raz. Víťazi si boli slávnostne ocenení na Žilinskej univerzite. A medzi nimi i naši zástupcovia.

Prvé miesto v kategórii základných škôl totiž patrí Základnej škole SNP v Hornej Ždani, tunajším šiestakom a učiteľke Alene Píšovej za projekt Učenie nás baví.

Partnerskou školou hornoždáňskych školákov je škola v českom Staňkove. Práve za spôsob komunikácie a spoločné projekty s českými susedmi si žiaci z nášho regiónu zaslúžili ocenenie. Projekt spolupráce s partnerskou školou je zameraný na spoznávanie jazyka partnerskej krajiny, realizovanie zábavných spoločných hodín informatiky v partnerských školách, využívanie on-line spolupráce, využívanie spoločných tém v tematických plánoch obidvoch škôl, tvorba spoločných dvojjazyčných dokumentov a publikovanie na webe.

Výlet do Žiliny

Odmenou bola pre šiestakov z obecnej základnej školy nielen samotná výhra, ale aj ceremónia, z ktorej sa stal skvelý celodenný výlet.

Na slávnostnom oceňovaní (24.6.) školy krátko predstavili svoje víťazné projekty, zoznámili sa s akademickou pôdou univerzity, prebrali ocenenie, prijali darčeky aj peňažnú výhru pre školu, navštívili laboratórium Krajina vĺn, vyskúšali si elektromobil a pozreli si ukážky výcviku záchranárskych psov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM