Barbara Dallosová Rôzne

Destinácie, ktoré máme pod nosom: 5 tipov na dovolenku na skok od Žiaru

Dovolenka na Slovensku sa teší čoraz väčšej obľube. Nemusia to však byť rovno Tatry. Skvelá destinácia sa dá nájsť aj pár kilometrov od Žiaru nad Hronom... Inšpirujte sa!

Ilustračný obrázok k článku Destinácie, ktoré máme pod nosom: 5 tipov na dovolenku na skok od Žiaru
Zdroj: TASR

Vytúžená letná dovolenka nemusí nutne obnášať bookovanie leteniek či vyčerpávajúcu niekoľkohodinovú cestu autobusom. Posledné roky priniesli na Slovensku trend dovolenkovať vo vlastnej krajine. Možnosti ponúka i náš región. Prinášame vám niekoľko tipov.

Autocamping pri kremnickom kúpalisku

Autocamping je umiestnený v kotline v bezprostrednej blízkosti areálu obľúbeného termálneho kúpaliska Katarína, na ktoré majú návštevníci kempu vstup zdarma. V príjemnom prostredí medzi košatými stromami ponúka kemp ubytovanie v trojposteľových chatkách s kuchynkou, avšak dovolenku tu môžete stráviť i pod stanom alebo v karavane. Ak si chcete okrem práce na dovolenke vyfúknuť aj od varenia, jednoducho sa prestravujete v reštaurácii, ktorá je súčasťou kúpaliska.

Centrum Tajch camping LOSOS

Ďalšou možnosťou ako dovolenkovať pri vode v našom regióne je Areál Centrum Tajch camping LOSOS. Kemp sa nachádza v Novej Bani pri vodnej nádrži. Na trávnatých plochách sú umiestnené altánky a murované ohniská pre spoločné posedenia, v motocampe je vybudovaný prístrešok pre motorky. V priestore pre karavany sú pripravené elektro prípojky. Kemp ponúka tiež možnosť stravovať sa v blízkom bistre.

Autokemp Počúvadlo

Banskoštiavnický región je turisticky vychytený a možností, ako tu stráviť voľné dni, je naozaj veľa. Keďže k letu neodmysliteľne patrí voda a pýchou Banskej Štiavnice sú okolité tajchy, vyberáme jeden z najobľúbenejších – Počúvadlo. Z blízkeho kempu je to k brehom jazera doslova pár krokov a vybláznia sa tu nielen plavci, ale i rybári. Leňošenie môžete prestriedať napríklad jazdou na vodnom bicykli. Okolo tajchu sa nachádza množstvo bufetov a stravovacích zariadení, najesť sa ale dá aj v meste. Autom ste v centre Banskej Štiavnice za niekoľko minút.

Pozrite aj: Žiarčania, nastal ten čas, oprášte bicykle a vyberte si: 5 tipov na skvelý cyklovýlet v regióne!

Salamandra Resorts

Stredisko v Štiavnických vrchoch, známe najmä vďaka lyžovačke, ponúka bohaté možnosti využitia voľného času i v lete. Zelené kopce si vychutnáte počas jazdy štvorsedačkou, na kúpanie si stačí vybrať z okolitých tajchov, aktívny oddych ponúknu náučné chodníky i sieť cyklotrás a tohtoročnou novinkou je adrenalínová pumptracková dráha. Ubytovať sa dá priamo v hoteli, ktorý je súčasťou rezortu.

Čítajte tiež: Zabudnite na jazdu po rovnej asfaltke: V regióne otvárajú adrenalínovú pump track dráhu!

Autokemping Revište

Rekreačná oblasť ideálna pre rodiny s deťmi, ale aj partie, ktoré ocenia altánok či široké možnosti športového vyžitia. Autokemping Revište je využívaný celoročne, je vybavený vonkajšími sociálnymi zariadeniami WC a sprchami s teplou vodou, elektrickými prípojkami, ohniskami, altánkom a detským ihriskom, kde sa deti môžu dosýta zabaviť na preliezačkách alebo pri fontáne. Nocovať tu môžete podľa ľubovôle – pod hviezdami, v karavane, v stane či v prívese.

Neprehliadnite aj: Čo s deťmi cez leto: PREHĽAD letných táborov v regióne s termínmi aj cenami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM