Martin Károly Futbal

Deväťroční futbalisti FK Pohronie si zahrali s elitou. Nesklamali!

Medzinárodného turnaji prípraviek ZAJAC CUP 2013 vo Vítkoviciach sa zúčastnilo 16 kvalitných tímov. Žiarčania sa v silnej konkurencii nestratili. K zisku medaile chýbal iba vlások. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Deväťroční futbalisti FK Pohronie si zahrali s elitou. Nesklamali!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarčania dostali najmenej gólov

K lepšiemu umiestneniu vo finálovej štvorke chýbala jedna premenená penalta zo zápasu s Opavou alebo lepší záver s dvomi nepremenenými tutovkami v zápase s domácimi Vítkovicami,“ komentuje smolu na kopačkách chlapcov tréner, Rastilsav Urgela.

Okrem celkového umiestnenia nás trénerov potešil hlavne počet gólov v našej sieti, keďže sme dostali najmenej gólov (6) zo všetkých zúčastnených tímov a hlavne náš najlepší tohtoročný zápas s celkovým víťazom turnaja a TOP tímom Českej Republiky Hradcom Králové (po Sparte Praha) vysoko 4:0 s peknou kombinačnou hrou a gólmi,“ komentuje ďalej pekný výkon chlapcov.

Zlý začiatok

V úvode turnaja sa chlapci ťažšie rozbiehali. Zvíťazili síce v prvom zápase so Vsetínom (2:0) po ďalších nepremenených šanciach, ale v nasledujúcich zápasoch to bolo podľa Urgelu iné.

Opava s nami doslova ubránila remízu 0:0 po zahodenej penalte Samuela Urgelu a tiež viacerých tutovkách, ktoré naši chlapci trestuhodne zahodili. Čakali nás domáce Vítkovice, ktoré sme napriek prevahe počas celého zápasu a dobýjaní ich brány neporazili, ba naopak. To, čo sme predviedli v poslednej minúte, sa tak ľahko nevidí. Zahodili sme aj nemožné, keď sme nastrelili konštrukciu brány a Samko Rajčan ani na dvakrát v priebehu pár sekúnd nedokázal dopraviť loptu poskakujúcu na bránkovej čiare do brány!

Zákonite prišiel trest v podobe protiútoku a streleného gólu na 2:1 pre domácich. Veľká škoda týchto dvoch zápasov, ktoré nás stáli účasť v najlepšej štvorke turnaja, hovorí ďalej Urgela.

Čarovná premena

Žiarčanov čakala Žilina, ktorá psychicky unaveným hráčom ľahko strelila tri góly a hladko vyhrala 3:0. To už stačilo a po umývaní hláv a kritických slovách do vlastných radov chlapci vybehli do ďalších bojov ako vymenení a bolo to staré dobré žiarske mužstvo, ktoré vyhralo zvyšných 5 zápasov na turnaji s iba 1 inkasovaným gó­lom.

Po víťazstvách v rade nad Kladnom (3:0), Viktoriou Žižkov (3:1), Hradcom Králové (4:0), poľským Mosirom Jastrzebie (2:0) a znovu Kladnom (1:0 po pk 4:2) sme nakoniec zaslúženie skončili hneď za celkovou špičkou turnaja na 5. mieste a dostali za chrbát viaceré výborné tímy.

Do turnaja naskočilo 13 hráčov a chcel by som sa všetkým poďakovať za výkony, aj keď nie všetky boli ideálne a našli sa aj hluché miesta, ktoré nás stáli ešte lepší výsledok. Chlapci ďakujem!“ hovorí na záver tréner, Rastislav Urgela.

  1. FK Pohronie – FC Vsetín 2:0, góly: Rajčan, Urgela
  2. FK Pohronie – SFC Opava 0:0
  3. FK Pohronie – FC Vítkovice „modrí“ 1:2, gól: Urgela
  4. FK Pohronie – MŠK Žilina 0:3
  5. FK Pohronie – SK Kladno 3:0, góly: Rajčan (2), Rosenberg
  6. FK Pohronie – FK Viktoria Žizkov 3:1, góly: Šuster, Tatár, Rosenberg
  7. FK Pohronie – FC Hradec Králové 4:0, góly: Urgela (2), Rajčan, Rosenberg
  8. FK Pohronie – Mosir Jastrzebie (PL) 2:0, góly: Urgela, Skučka
  9. FK Pohronie – SK Kladno 1:0, na pk 4:2 (góly: Tatár, Hric, Boška, Šuster) – o 5.miesto

Zostava: Žember, Pivarči, Šuster, Urgela, Rosenberg, Sučák, Kukučka T., Boška, Skučka, Rajčan, Tatár, Beňo R., Hric

Strelci gólov: Urgela (5), Rajčan (4), Rosenberg (3), Šuster (2), Tatár (2), Skučka, Hric, Boška

Umiestnenie: 5.miesto, 6 – 1 – 2 so skóre 16:6, 19 bodov

Konečné poradie turnaja: 1. FC Hradec Králové, 2. AS Trenčín, 3. MŠK Žilina, 4. FC Baník Ostrava, 5. FK Pohronie, 6. SK Kladno, 7. MOSIR Jastrzebie, 8. TJ Hradec nad Moravicí, 9. FC Vsetín, 10. FC Vítkovice „modrí“, 11. AC Sparta Praha, 12. SK Sigma Olomouc, 13. FK Viktoria Žižkov, 14. FC Vítkovice „bieli“, 15. FK Jupie B. Bystrica, 16. SFC Opava

ZAJAC CUP 2013, U10 Vítkovice
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM