Barbara Dallosová Rôzne

Dianie v súťaži o najkrajšiu obec zarmúti mnohých: Dediny z nášho okresu? Až takto sa im nedarí...

O akúsi korunku krásy nebojujú pravidelne len slovenské mestá, ale aj naše dediny. A tak je tomu aj tentoraz. A hoci v okrese Žiar nad Hronom máme až 33 obcí, v súťaži o tú najkrajšiu sa im akosi nedarí. Veď si to pozrite sami.

Ilustračný obrázok k článku Dianie v súťaži o najkrajšiu obec zarmúti mnohých: Dediny z nášho okresu? Až takto sa im nedarí...
Zdroj: TASR

Internetový portál Slovakregion vyhlásil súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska. Súťaž začala prvého apríla a definitívneho víťaza spoznáme 5. novembra 2015. Čas na hlasovanie sa teda pomaly kráti a konečný rebríček, hoci ešte nič nie je isté, sa pomaly začína rysovať.

Na prvom mieste sa zatiaľ drží Terchová, za ňou Sedliacka Dubová a tretia je v priebežnom hodnotení obec Hlinné. Obce z nášho okresu sa zatiaľ neprebojovali do top sto neprebojovali, nefigurujú ale ani v prvej dvestovke.

Najlepšie je na tom v doterajšom hodnotení Kosorín, ktorý sa aktuálne drží až na 214.mieste. Za ním v rebríčku pachtia obce Lúčky (227. miesto), Vyhne (390) a ku podivu aj inak turisticky obľúbené Krahule (495. miesto). Za prvou päťstovkou skončili napríklad dedinky Lovča na priečke s číslom 504. a Trnavá Hora na 548. mieste. Známa obec medzi Žiarom a Kremnicou, Bartošova Lehôtka, visí dokonca na 884. mieste.

Ako hlasovať?

Súťaž ale ešte prebieha a karty v súčasnom poradí môže zamiešať i váš hlas. Ak chcete niektorú obec z okresu Žiar nad Hronom posunúť vyššie, stále máte čas. Do súťaže sa môžu prihlásiť ľudia – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca. Hlasovať za mesto či obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto či obec.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Naše okolie skrýva množstvo zaujímavostí: Pikošky z obcí pri Žiari, o ktorých vie málokto

Nezvyčajná dedinská hymna, ktorá vás pobaví: Takto sa doťahovali Lovčania s obyvateľmi susedných dedín :)

Keď príroda prekvapuje: Prírodné zaujímavosti z obcí pri Žiari, o ktorých vie málokto

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM