Katarína Reiterová Kremnica

Divadelníci z Kremnice: Ako jediných ich pozvali na svetový festival, nemajú však na cestu!

Najväčším úspechom detského divadelného súboru Zrkadlo, ktorý pracuje pri Základne umeleckej škole J. L. Bellu v Kremnici bolo získanie prestížnej Ceny za tvorivý čin roka 2013. Vďaka tomu ako jediní z celej Európy dostali pozvanie na svetový divadelný festival do Indie. Problémom sú však peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Divadelníci z Kremnice: Ako jediných ich pozvali na svetový festival, nemajú však na cestu!
Zdroj: Dnes24.sk

Kremnickí divadelníci zabodovali s hrou Bol raz jeden človek (text Danill Charms). Cena za tvorivý čin roka 2013 im bola udelená v Martine na medzinárodnom festivale Scénická žatva. Aby divadelný súbor dosiahol túto cenu musí sa najskôr zúčastniť, zvíťaziť a získať postup na okresných, regionálnych, krajských, celoslovenských postupových divadelných prehliadkach.

Viac o mimoriadnom úspechu v Martine sa dočítate TU.

Táto cena oprávňuje divadelný súbor reprezentovať Slovensko na medzinárodných festivaloch v zahraničí. Kremnickí divadelníci ako jediní zo Slovenska majú možnosť vycestovať do Indie a zúčastniť sa tak svetového divadelného festivalu. Problémom sú však financie spojené s cestou. Preto aj touto cestou žiadajú o finančnú podporu, ktorá by pokryla náklady (očkovanie, cestovné, víza…).

Ak aj vy chcete podporiť mladých nádejných divadelníkov z Kremnice, prispejte sumou na číslo účtu 0074343620/0900, do poznámky treba uviesť: India. Ďakujeme…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM