Barbara Dallosová Kultúra

Dlho očakávané meno je vonku: Gagy 2016 poznajú svojho headlinera

Festival, ktorý každoročne láka do Kremnice návštevníkov z celej Európy, začína odkrývať svoju tohroročnú podobu. Headliner 36. ročníka vystúpi na Slovensku vôbec po prvý raz.

Ilustračný obrázok k článku Dlho očakávané meno je vonku: Gagy 2016 poznajú svojho headlinera
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbený festival humoru a satiry bude toto leto (26.-30.8.) písať 36. rok svojej histórie. A hoci nám sa august môže zdať ešte ďaleko, prípravy v zákulisí už vrcholia. Program festivalu zatiaľ zverejnený nie je, organizátori už ale na oficiálnych webových stránkach podujatia prezradili meno headlinera.

Minulý rok oslavovali Kremnické gagy jubileum. V Kremnici počas festivalu úradovali trópy. Písali sme v článku: Návštevníci gagov vs. trópy: Niektorí našli osvieženie tieni, iní rovno vo fontáne! FOTO

Svetoznáma francúzska štvorica

Najväčším lákadlom 36. ročníka festivalu bude saxofónové kvarteto komediantov z Francúzska. Program zoskupenia s názvom Les DéSAXés sa nesie v duchu cesty okolo sveta a je kolážou prvotriednej hudby s presnosťou pohybu a množstvom gagov.

,,Saxofónové kvarteto s francúzskym šarmom a bez slov rozohrá dialógy súperiacich vzťahov na ceste okolo sveta. Premení sa na tučniakov, živý parník či na bábky z verklíka. Prierez ich hudobno-hereckých čísiel vás ponorí do romantických kaviarní Paríža, narazí na búrlivé španielske pobrežie Flamenca, stratí vás v klaksónoch americkej premávky až napokon preskočí kaukazské ohne, aby sa vynoril opäť doma," opisujú produkciu organizátori na svojich oficiálnych webových stránkach.

Les DéSAXés prvýkrát na Slovensku

Množstvo recesie, výnimočná mimika, bláznivé tanečné kreácie, hra na viacero nástrojov súčasne a to všetko počas neustáleho bezchybného hudobného zážitku. To všetko sľubuje vystúpenie francúzskych headlinerov. Ako tajomne naznačujú organizátori, ostražité publikum si chytí aj svoj voňavý darček.

Francúzske saxofónové kvarteto hrá od roku 1994. Má za sebou viac ako 2000 vystúpení a ovácií po celom svete. ,,Sme nesmierne radi, že vám môžeme ako prví na Slovensku priniesť multi-ocenených hudobných komediantov v štýle slávnych Marx Brothers," lákajú organizárori Kremnických gagov.

Čítajte tiež: Kompletný zoznam účinkujúcich City festu 2016: Prekvapením je Celeste Buckingham

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM