Barbara Dallosová Rôzne

Dni sv. Huberta: V chlapskej disciplíne zamiešala karty dáma, s TÝMTO si Zuzana musela poradiť!

Víkend patril celoslovenským poľovníckym slávnostiam. Na poľovníckej dvojdňovke známej aj uletenými disciplínami ako Naj brada či 5F nebola núdza o prekvapenia. V doreraz chlapskej disciplíne zamiešala karty dáma.

Ilustračný obrázok k článku Dni sv. Huberta: V chlapskej disciplíne zamiešala karty dáma, s TÝMTO si Zuzana musela poradiť!
Zdroj: TASR

Naj brada mala viac než 70 cm

Jubilejný, 25. ročník Dní sv. Huberta vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica je za nami. I napriek nevyspytateľnému počasiu prilákal tisíce návštevníkov a okrem vábenia zveri nechýbali ani obľúbené súťaže. Jednou z najpopulárnejších disciplín slávností je súťaž o najdlhšiu bradu. Víťazom Naj brady je pre tento rok Štefan Grman so 72-centimetrovou bradou. Výrazne, až o 20 cm, tak porazil svojho najväčšieho konkurenta Emila Baláža.

Zuzana to chlapom natrela

Súťaž o naj pýchu poľovníkov však nebola jedinou, ktorú mohli počas víkendu vidieť návštevníci svätohubertovských dní. Ako uviedla Jana Slaná z oddelenia marketingu Múzea vo Sv. Antone, v parku kaštieľa sa konala aj súťaž 5F, teda 5 vecí, ktoré neodmysliteľne patria k poľovníkovi (frajerka, fľaša, flinta, ferbľa, fajka). ,,Zaujímavosťou bolo, že sa do súťaže zapojila aj jedna dáma, čo nebýva zvykom," podotkla.

Súťažiaci tak fajčili fajku na čas, písali list frajerke, potrápili svoje chuťové bunky, aby správne uhádli, čo pili, a hrali tiež karty. Najlepšie si s disciplínami poradil Stanislav Slančík z Prenčova, druhé miesto obsadila jediná žena v súťaži – Zuzana Kocianová z Dolnej Strehovej, tretie miesto patrí Pavlovi Kohútovi z Tešedíkova.

Dážď neodradil

Aj keď sobotňajší deň, ktorý patril najmä súťažiam, sa začal daždivo, postupne sa obloha vyjasnila a otvárací ceremoniál už prebiehal pri rozjasnenej oblohe. ,,Slávnosti v sobotu aj napriek daždivému začiatku prilákali približne 2 500 návštev­níkov," doplnila zástupkyňa organizátora.

Aktivít na nádvorí kaštieľa, ako aj v jeho okolí bolo skutočne mnoho. Aj tento rok mohli ľudia napríklad v pojazdnej stanici darovať krv. Vzácnu tekutinu darovalo 40 ľudí.

Neskoro popoludní sa na nádvorí kaštieľa uskutočnili aj Majstrovstvá Slovenska vo vábení jeleňov a ostatnej zveri. Návštevníci mali tiež možnosť v neďalekej sýpke kaštieľa vidieť výstavu preparátov zvierat všetkých kontinentov a v kaštieli si prezrieť aj Sieň úcty a slávy poľovníctva na Slovensku, Sieň poľovníckych zástav, výstavu Paleotrofeje – jaskynné premaľby pravekých lovcov doby kamennej od Viktora Němečeka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM