Martin Károly Rôzne

Do akcie Vyčistime si Slovensko sa zapojili aj Kremničania

Kremnica 20. apríla – Do akcie Vyčistime si Slovensko, zameranej na čistenie prírody, ktorú pri príležitosti Dňa Zeme vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia, sa dnes aktívne zapojili aj Kremničania. Dobrovoľníci z radov verejnosti a deti zo ZŠ

Po tomto náučnom chodníku chodí dosť turistov. Časť, ktorú dnes čistíme, tvorí 14 kaplniek a kostolík. V piatok sa tu uskutoční Krížová cesta aj svätenie krížov, tak sme sa rozhodli ho vyčistiť, aby ľudia, ktorí sem prídu, videli túto prírodu krásne zachovanú a bez nejakých odpadkov,“ uviedol pre TASR Jaroslav Slašťan z občianskeho združenia Kremnické vrchy, ktoré akciu zorganizovalo.

Čistenie bolo podľa jeho slov rozdelené do dvoch etáp – kým doobeda sa o poriadok postarali deti, poobede prišli pomocnú ruku podať aj dospelí. Medzi deťmi podľa jeho slov panovala počas zbierania odpadu zdravá súťaživá nálada. Motiváciou boli pre nich aj ceny od sponzorov, ktoré sa podarilo organizátorom zohnať. „Deti sa nedržia čisto len náučného chodníka, ale zabehnú aj do hory, alebo na lúku, keď vidia papier,“ dodal Slašťan.

Čistenie chodníka by podľa jeho slov združenie organizovalo aj keby akcia Vyčistime si Slovensko neexistovala. Čo však organizátorom veľmi pomohlo, sú podľa jeho slov rukavice a vrecia, ktoré im poskytlo ministerstvo. Okrem toho sa dobrovoľníci priamo v meste podieľajú v týchto dňoch na druhej akcii s názvom Vyčistime si mesto.

V rámci tejto akcie som oslovoval školy, aj občianske združenia a rôzne organizácie, takže v Kremnici je vidieť hlavne v tomto období pred Veľkou nocou veľa skupín, ktoré čistia mesto – či už popri potokoch, alebo po náučných chodníkoch či sídliskách,“ dodal Slašťan.

Zdroj: TASR

cistenie Kca
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM