Barbara Dallosová Správy

Dobrá správa pre vodičov: Ďiaľničiari sa rozhodli investovať státisíce, R1 v okolí Žiaru má byť bezpečnejšia!

Zmeny sa týkajú aj dobre známeho úseku. Pozrite, odkedy by sme mali po R1 jazdiť bezpečnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov: Ďiaľničiari sa rozhodli investovať státisíce, R1 v okolí Žiaru má byť bezpečnejšia!
Zdroj: TASR

Prípadov, kedy sa na rýchlostnú cestu vedúcu popod naše mesto zatúla divá zver, je čoraz viac. Ako pre náš portál pred časo vysvetlil vedúcehi kancelárie Obvodnej poľovníckej komory (OPK) v Žiari nad Hronom Miroslav Garaj, zver má cez tieto miesta jednoducho prirodzené migračné trasy. Písali sme tu: Nečakané? Stádo diviakov na R1 narobilo poriadnu paseku!

Ako informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na svojich webových stránkach, aj s týmto problémom by sa malo popasovať plánované riešenie. V tomto roku vyrastie pozdĺž slovenských diaľnic a rýchlostných ciest takmer 134 kilometrov oplotenia. Z toho 15,3 kilometra pribudne práve na našej R1-ke, na trase Hronský Beňadik – Lehôtka pod Brehmi .

NDS chce s realizáciou oplotenia začať v apríli tohto roku. ,,Oplotenie je dôležitý prvok bezpečnosti. Tam, kde je diaľnica chránená plotom, výrazne klesol počet zrážok motoristov so zverou. Celková výška investície predstavuje 251 900 eur," uvádzajú diaľničiari na svojej stránke.

Čítajte tiež: Novinka na našej R1: Do deliacej čiary osadia tisíce reflexných gombíkov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM