Martin Károly Samospráva

DOBRÁ SPRÁVA: Prvé výtlky v Žiari opravené!

Technické služby dnes začali so zalievaním najhorších výtlkov. Mesto bude mať v tomto roku na opravu svojich ciest pravdepodobne až 120 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku DOBRÁ SPRÁVA: Prvé výtlky v Žiari opravené!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Na výtlky sme si počas dlhej zimy začali pomaly aj zvykať. Pri poslednom krátkom oteplení začali žiarske Technické služby s.r.o. vyrezávať asfalt na najfrekventova­nejších úsekoch v meste. Opätovný nástup chladne zimy ale ich snaženie zmrazil.

Niektoré miesta ale opravovali už vo februári, drahším tzv. zimným asfaltom. „Z dôvodu, že zimný asfalt je drahý, opravili sa len tie nebezpečné miesta na uliciach Janského, Tajovského, Chrásteka, Hlinku, A.Kmeťa, Sládkovičova,“ informuje žiar24, Dušan Holic z mestskej eseročky Technické služby. Do opravy zimným asfaltom mesto investovalo čiastku 4.369 €.

Opravovať sa bude až do jesene

Technické služby už majú presný harmonogram prác na žiarskych cestách a chodníkoch. Opravovať sa budú podľa dôležitosti. Ako prvé budú opravené miesta pre výjazd sanitiek, cesty v okolí námestia a škôl. „Prosím vodičov o opatrnosť a trpezlivosť pri opravovaných úsekoch. V niektorých miestach budú zúžené priechody,“ upozorňuje ďalej Holic.

Nahláste radnici rozbitý chodník!

Na opravy je vyčlenená značná suma z mestskej kasy. "V tomto roku máme v rozpočte vyčlenených na opravu mestských komunikácií 80 tis. eur. Keďže silná zima napáchala značné škody, Peter Antal plánuje získaný príspevok od TS, a.s. v hodnote cca. 30 tis. eur použiť taktiež na túto oblasť, čiže ju navýšime na 120 tis. eur, informuje hovorca mesta, Martin Baláž. Navýšenie sumy je ale podmienené schválením poslancami.

My máme prehľad o mnohých chodníkoch, ktoré potrebujú opraviť. Práve preto, ma zaujíma názor obyvateľov, ktoré chodníky vidia ako najproblémovejšie oni. Aj na základe reakcií Žiarčanov budeme stanovovať plán opravy chodníkov, preto ich prosím, aby nám dali vedieť, na ktorých uliciach je nutné čo najskôr urobiť opravy chodníkov.“ hovorí zastupujúci primátor Peter Antal. Návrhy môžete posielať e-mailom priamo Petrovi Antalovi na adresu viceprimator@ziar.sk.

Cestári začali s opravami výtlkov
3
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM