Martin Károly Rôzne

Dobrá správa: Voda v detskom bazéne bude vyhrievaná

Pohodičku v teplučkej vode si vychutnajú aj mrňúsi. Detský bazénik na žiarskom plážovom kúpalisku bude už od budúceho týždňa vyhrievaný. Maximálna teplota vody bude až 32 stupňov.

Už tento víkend sa má ortuť teplomera vyšplhať cez 30 stupňov, plážové kúpalisko v Žiari preto otvára svoje brány už dnes. Technické služby ako prevádzkovateľ žiarskeho kúpaliska vyšli v ústrety nespokojným rodičom, ktorým sa voda v detskom bazéniku zdala príliš studená. [size=18] VIAC O CENÁCH NA KÚPALISKU SA DOČÍTATE [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136362_Slni­ecko-a-tropickych-30%C2%B0C:-Kupalisko-otvoria-uz-v-sobotu]TU[/lin­k][/size]

Do konca júna má na žiarskom kúpalisku pribudnúť ohrev detského bazénika, informoval nás o tom riaditeľ Technických služieb v Žiari Peter Antal. „Teraz je teplota vody približne 20 až 22 stupňov, čo malým deťom nestačí. Budúci týždeň preto nainštalujeme tepelné čerpadlo, ktoré bude túto vodu ohrievať až na 32 stupňov Celzia,“ vysvetlil Antal a dodal, že aká bude optimálna teplota vody v tomto bazéne záleží na deťoch a rodičoch.

Tepelné čerpadlo a jeho inštalácia budú stáť asi 1 000 eur. Detský bazén s vodnou plochou 25,95 metrov štvorcových nebude v prevádzke iba jeden deň. Potom ho už môžu využívať všetky detičky a vychutnať si tak pohodičku v teplej vode či vyšantiť sa s vodným hríbom a chrličmi vody.

žiar24/Katarína Reiterová

[color=#cc0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136362_Slni­ecko-a-tropickych-30%C2%B0C:-Kupalisko-otvoria-uz-v-sobotu]Slniečko a tropických 30°C: Kúpalisko otvoria už v sobotu[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136243_Vo­da-v-monitorovanych-jazerach-je-OK]Voda v monitorovaných jazerách je OK[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM