Martin Károly Kremnica

Ľudia z regiónu pomohli ťažko skúšanej Sibylke (2): Vybehali pre ňu 1880 eur!

Ani zlé počasie nezabránilo ľuďom z regiónu pomôcť 2-ročnej Sibylke. Na Skalke pri Kremnici sa stretlo 120 bežcov, ktorí dievčatku so závažným ochorením z Kremnických Baní vyzbierali1880 eur.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia z regiónu pomohli ťažko skúšanej Sibylke (2): Vybehali pre ňu 1880 eur!
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk

Veľká vďaka v prvom rade patrí Martinovi Kapšovi a Braňovi Grossmannovi a Mestskému lyžiarskemu klubu Kremnica ako organizátorom tejto milej akcie, a tiež všetkým zúčastneným, ktorí prišli bežať za Sibylku,“ hovorí otec malej Sibylky, Vladimír Prídavok

Sibylke diagnostikovali v marci tohto roku spinálnu svalovú atrofiu 1.typu. Liečba je finančne náročná a podľa rodičov, poisťovňa neprepláca všetky výdavky. Viac o závažnej situácii, v ktorej sa rodina ocitla sa dočítate TU.

Členovia Mestského klubu lyžiarov v Kremnici sa preto rozhodli zorganizovať Beh pre Sibylkine zdravie. V sobotu 18. mája sa na Skalke zišlo 120 mužov, žien a detí. „Hodnotím to veľmi pozitívne, pretože na Skalke v sobotu nevyšlo počasie, bola hmla a pršalo. Napriek tomu však prišlo celkom veľké množstvo ľudí, ktorí podporili malú Sibylku,“ hodnotí Martin Kapšo, jeden zo spoluorganizátorov podujatia.

Vďaka tomu budeme môcť Sibylke zakúpiť fyzioterapeutické pomôcky, ktoré nevyhnutne potrebuje,“ dodáva otec malej Sibylky. Podľa neho je však suma, ktorú ešte potrebujú stále vysoká.

Viac o Sibylke sa dočítate aj na jej webovej stránke, či na facebooku.

Kompletné výsledky pretekov nájdete TU.

Viac fotografií od DuPe TU.

Zabehni Sibylke zdravie, Skalka pri Kremnici
19
Galéria
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM