Barbara Dallosová Kremnica

Dôchodcovia čakajú na zástavke ďaleko od domova aj hodiny: Čo na to SADka?

Dôchodcovia musia na vyšetrenia k špecialistom cestovať do desiatky kilometrov vzdialenej nemocnice. Problémy ale začínajú až pri návrate domov. Kvôli chýbajúcim spojom sa niekedy načakajú aj hodiny. Kto im pomôže?

Ilustračný obrázok k článku Dôchodcovia čakajú na zástavke ďaleko od domova aj hodiny: Čo na to SADka?
Zdroj: Webnoviny.sk

Do martinskej univerzitnej nemocnice chodia dôchodcovia z Kremnice najmä na vyšetrenia k špecialistom, či na kontroly po operáciách. Zatiaľ čo do Martina sa dostanú bez väčších problémov, ,,výlet“ si často predĺžia o čakanie na spoj domov.

Obrátili sa na SADku

Na komplikácie s cestovaním starších občanov upozornila mestská poslankyňa Viera Mišíková. ,,Poprosili ma, či by som neinterpelovala mestský úrad, aby vstúpil do rokovania so Slovenskou autobusovou dopravou (SAD) Zvolen o posilnení hlavne doobedňajších spojov do a poobedňajších spojov z Martina," vysvetľuje Mišíková.

Jaroslava Sedláčková z kremnického Mestského úradu potvrdila, že mesto sa v tejto veci obráti na dopravcu. „Oslovíme listom SAD Zvolen so žiadosťou o prehodnotenie a doplnenie spojov na spomínanej trase,“ podotkla.

Na dlhé lakte

SAD Zvolen zabezpečuje v súčasnosti dopravné spojenie v smere Kremnica – Martin počas letných prázdnin jednou linkou a počas pracovných dní premávajú v tomto smere dve linky. Rovnaký počet spojov zabezpečuje prepravu v opačnom smere. Požiadavkou posilniť tieto spojenia sa zatiaľ spoločnosť nezaoberala, keďže doposiaľ nezaznamenala v tejto súvislosti žiadny podnet.

Podľa slov dopravcu sa však zdá, že osloviť treba viacero kompetentných. ,,V prípade potreby zavedenia nových liniek, resp. úpravy aktuálnych cestovných poriadkov, je potrebné sa s danou požiadavkou obrátiť na mesto Kremnica, Žilinský samosprávny kraj a Banskobystrický samosprávny kraj, v rámci ktorých premávajú dané linky," povedal vo svojej odpovedi dopravca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM