Martin Károly Rôzne

Dolyžovalo sa

Kremnica 21. marca - Stredisko Skalka arena ale aj SkiKrahule oficiálne ukončili lyžiarsku sezónu. Krahule 17. a Skalka 19. marca. Prevádzkovatelia stredísk hodnotia sezónu rôzne.

Zaznamenali sme až o 40% menej návštevníkov ako v minulom roku,“ informuje Vladimír Urblík, z lyžiarskeho strediska SkiKrahule. „Napadlo veľmi málo prirodzeného snehu a ešte k tomu tri víkendy pršalo,“ dodáva nespokojný majiteľ strediska. Najhoršie boli podľa neho prázdniny stredoslovenského kraja: „Na parkovisku boli vtedy tri autá.

Obdobne aj keď nie tak kriticky vníma uplynulú sezónu Peter Hyža ml., marketingový manažér SKALKA areny: „Začiatok sezóny vyzeral dobre, ale januárové oteplenie nám spôsobili veľké problémy. Situácia sa vylepšila až koncom februára, vtedy ale už ľudia mali iné záujmy ako lyžovanie,“ opisuje sezóny Hyža, no napriek tomu hodnotí sezónu vcelku pozitívne. „Sme o niečo slabší ako minulý rok, no nemôžeme byť ani spokojní ani nespokojní.“ Podľa neho má Skalka oproti Krahuliam výhodu vo vyššej polohe, no oproti tomuto stredisku je tu podľa neho horšia infraštruktúra. „Ľyžiarom nestačí jeden lístok, ak chcú lyžovať na Skalke a je tu stále problém s parkovaním,“ vymenúva dlhotrvajúce nedostatky Peter Hyža.

Skalku podľa neho navštevovalo najviac lyžiarov zo západoslovenského kraja, najmä z okolia Nitry. Tú istú skupinu zaujíma aj stredisko na Krahuliach.

Kvôli predčasne skončenej lyžiarskej sezóne sme nestihli vyžrebovať všetky sľúbené skipasy na SKALKA arenu. Databáza zatiaľ nevyžrebovaných záujemcov sa presúva do budúcej sezóny. Všetkým, čo sa zapojili do našej súťaže sa ospravedlňujeme, majiteľov si nenašlo ešte 6 sľúbených skipasov.

/mak/ ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM