Martin Károly Iné športy

Domáci karatisti úspešní aj v Slovinsku

Karatistov z MŠK Žiar nad Hronom majú za sebou náročný ale úspešný víkend. Okrem medailí zo slovinskej Ľubľany, priniesli cenné kovy aj z ďalšej medzinárodnej súťaže v Nitre.

Na oboch súžažiach sa pretekárom podarilo zabodovať, čo opäť svedčí o kvalitnej práci na tréningoch na 4. ZŠ v Žiari nad Hronom a na ZŠ v Hornej Ždani, kde naši pretekári trénujú.

Početnejšia výprava sa vybrala do Slovinska. Pre Martinu Tatárovú, Rastislava Štyriaka a Michaelu Ďurišovú to bola posledná generálka pred blížiacimi sa majstrovstvami Slovenska starších dorastencov a juniorov. Súťažné družstvo doplnili ešte Nina Jelžová a Lenka Brodzianska z nižších vekových kategórií.

Športová hala Slovan v Ljubljane privítala 26.11.2011 vyše 750 pretekárov zo Slovinska, Srbska, Chorvátska, Ukrajiny, Čiech a Slovenska na medzinárodnom turnaji Ljubljana Open 2011.

Najlepšie sa darilo Martine Tatárovej, ktorá vo svojej kategórii nenašla premožiteľku a celou súťažou prešla jednoznačnými víťazstvami. Druhou medailistkou bola Lenka Brodzianska, ktorá sa svojou húževnatosťou prebojovala do finále, no tu už na svoju súperku nestačila a skončila druhá. Posledný kov do našej zbierky pridal Rastislav Štyriak. Podobne ako Lenka sa prebojoval do finále. V napínavom finále mal navrch však jeho súper. Nina Jelžová hneď v prvom kole narazila na neskoršiu finalistku, s ktorou tesne prehrala. Keďže sa išlo len na skrátenú repasáž, do bojov už nezasiahla. K medaile sa nepodarilo prebojovať ani Michaele Ďurišovej, ktorá nešťastne prehrala na fauly.

Po zisku jednej zlatej a dvoch strieborných medailí tréneri Ivan Tatár a Ľubomír Striežovský skonštatovali spokojnosť nad dosiahnutými výsledkami.

V ten istý deň nás na medzinárodnom turnaji Kachican Cup v Nitre reprezentoval Michal Výrostko. Napriek tomu, že bol na súťaži bez trénera, dokázal si poradiť zo svojimi súpermi. Vo vyraďovacích bojoch podľahol len v semifinále pretekárovi z Ukrajiny. V boji o tretie miesto však nezaváhal a z turnaja si odniesol bronzovú medailu.

Všetkým pretekárom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu nášho klubu, mesta a Slovenska. ** Ľubomír Striežovský**, tréner Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

karate Lublana
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM