Barbara Dallosová Rôzne

Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 atrakcií na skok od Žiaru

Nenechajte svoje ratolesti premárniť prázdniny s tabletom v ruke! Prinášame niekoľko tipov na originálne letné výlety s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 atrakcií na skok od Žiaru
Zdroj: TASR

Zveropark Revištské Podzámčie

Zveropark leží priamo v prírode a okrem mohutných losov tu návštevníci môžu uvidieť napríklad aj muflóny, kunu skalnú, daniela škvrnitého, diviaka či maru stepnú. Zveropark je zameraný na vzdelávanie a spoznávanie prírody a určený je najmä pre rodiny s deťmi. Deti si niektoré druhy zvierat môžu dokonca chytiť alebo si ich pritúliť. Toto leto si môžeme v Zveroparku obzrieť aj skutočný unikát, losie mláďatko, aké sa na našom území nenarodilo už stovky rokov.

Čítajte tiež: Toto tu nebolo už 300 rokov: V našom regióne sa narodilo vzácne zvieratko, FOTO

Škola v múzeu

Hoci škola je práve tým, od čoho si chcú deti počas letných prázdnin oddýchnuť, tejto sa ľakať netreba. Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici už od r. 1998 realizuje projekt Škola v múzeu. Projekt ponúka široké spektrum aktivít. Počas leta sú jednou z najobľúbenejších akcií letné tvorivé dielne. Na tých si nielen deti môžu vyskúšať množstvo zručností, od ryžovania zlata, cez pečenia chleba až po kaligrafiu. Letné dielničky prebiehajú v niekoľkých termínoch počas celých prázdnin.

Letná lanovka

Výlet, ktorý si užijú rovnako deti, ako dospelí. V stredisku Salamandra resort v Štiavnických vrchoch sa zveziete na lanovke aj v lete, a to s úchvatným výhľadom. Počas prázdnin odvezie štvorsedačka návštevníkov od Hodrušského tajchu do výstupnej stanice, odkiaľ vedie turistický chodník priamo do históriou opradenej Banskej Štiavnice. Lanovka počas letnej sezóny funguje aj opačnou cestou, takže nie je problém, ak sa budete chcieť zadychčaní po náročnej prechádzke zviezť i smerom dole.

Kremnická mincovňa

Vedia vaše ratolesti, že mince, ktoré štrngajú v peňaženkách ľuďom i v iných krajinách, sa razia len kúsok od ich domova? Návšteva kremnickej mincovne by mala byť pre lokálpatriotov povinnou jazdou. A neuškodí ani viackrát za život. Expozícia mincovne ukáže najzaujímavejšie exponáty a návštevníci si môžu sami vyskúšať razbu žetónu na historickom raziacom stroji. Jeden žetón s motívom expozície si z prehliadky tiež odnesiete domov.

Bolfov majer

Leto v konskom sedle? Asi len málokto by odmietol. Jazda na koni je skvelou kombináciou toho, ako deti rozhýbať a zároveň pestovať ich vzťah k zvieratám a prírode. Ranč Bolfov Majer v Lovčici-Trubín ponúka hipoterapiu, animoterapiu pre deti, turistiku na koňoch i ubytovanie. Vezmite svoje ratolesti zajazdiť si, a možno si trúfnete i vy sami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM