Barbara Dallosová Šport

Druhé kolo Slovenského pohára majú za sebou: Pozrite, ktorí z našich bojovníkov najviac hviezdili

Do boja o trofeje poslalo na prestížnu súťaž 43 klubov svojich 425 zverencov. Nasadenie Žiarčanov už veľmi dobre poznajú aj súperi zďaleka. Pozrite, kam až sa vyšplhali!

Ilustračný obrázok k článku Druhé kolo Slovenského pohára majú za sebou: Pozrite, ktorí z našich bojovníkov najviac hviezdili
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 8.marca, naši malí karatisti a karatistky z MŠK Žiar nad Hronom zabojovali na 2. kole Slovenského pohára, ktoré sa konalo v Komárne.

Štartovali novou diciplínou

Začiatok súťaže odštartovala nová disciplína s názvom karate agility, kde sa pretekári zahriali na prekážkovej dráhe, ktorá preverila ich obratnosť a rýchlosť. ,,Zlatú úroveň získali Esterka Šišková, Adamko Dolnický a Saška Biela, striebornú úroveň Radka Kučerová a Luca Preisser a bronzovú úroveň Viktorka Pavlová," hovorí o menách víťazov hrdý tréner Miloš Víglašský.

Bodovali nielen Šimon a Ester

Po karate agility prišli na rad súťaže kata. A opäť rezonovali žiarske mená. V kategórii 8–9 rokov vyhrali s prehľadom nad svojou konkurenciou a získali zlatú medailu naši ostrieľaní pretekári Šimon Sečkár a Ester Šišková. Bronzovú medailu pridali v kategórii začiatočníkov aj Ivana Gahírová a vo vekovej kategórii 10–11 rokov aj Viktória Pavlová.

Ďalšie víťazstvo vybojoval Šimi Sečkár aj v športovom zápase kumite v kategórii 8–9 rokov (-32kg). Jeho kolegyne z karate klubu doplnili zbierku o striebro o bronzy. ,,Talentovaná Kaja Hanáková v kategórii 10–11 rokov (+40kg) pridala striebornú medailu a bronzové umiestnenie v kategórii 8–9 rokov (-27kg) si vybojovali Saška Kalamárová a Natálka Volfová. Taktiež bronzom prispeli Tima Kučerová v kategórii 8–9 rokov (-32kg) a Ivka Gahírová v kategórii 8–9 rokov (+37kg)," vymenúva tréner držiteľov kovov.

Naši športovci z karate klubu MŠK Žiar nad Hronom sa svojimi výsledkami opäť radia medzi elitu na slovenskej karate scéne. Po zisku 3 zlatých, 1 striebornej a 6 bronzových medailí sme ako klub obsadili v tvrdej konkurencii pekné 3. miesto.

Čítajte tiež: Mesto dalo zadosť žiarskym športovcom aj ohnivým programom: Pozrite KOMPLETNÝ ZOZNAM najlepších!

Na titulnej fotke: Ester Šišková Foto: Karate klub MŠK Žiar nad Hronom

Žiarski karatisti sú už medzi súpermi známou značkou
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM