Martin Károly Basketbal

Družstvo mladších žiakov s novými stratégiami: Liptáci na nich nestačili

Družstvo z Liptovského Mikuláša prišlo posilnené o starších a vyšších chlapcov. Na basketbalistov zo Žiaru ale aj tak nestačili.

Ilustračný obrázok k článku Družstvo mladších žiakov s novými stratégiami: Liptáci na nich nestačili
Zdroj: Dnes24.sk

V športovej hale odohrali mladší žiaci svoje ďalšie dva zápasy proti súperovi z Liptovského Mikuláša. Súper pricestoval posilnený aj o starších chlapcov ročník 2000, ktorí vyčnievali nad našimi chlapcami. „Táto výhoda súpera sa prejavila len v prvých minútach zápasu, kedy súper dokázal s domácimi ešte držať krok. Aj keď sme prvý polčas prehrali o jeden bod, naša hra sa neustále zlepšovala a zápas sme vyhrali o 19 bodov,“ komentuje zápas tréner Juraj Horváth.

Hneď v prvom zápase si Žiarčania vyskúšali dva nové obranné systémy, s ktorými sa potrebovali všetci hráči vžiť a hlavne pochopiť, kde má kto bežať, kedy a koho brániť,“ hovorí ďalej Horváth. V druhom zápase už jednoznačne dominovali Žiarčania, čo sa prejavilo na celkovej hernej pohode družstva, ako aj na výsledku.

Nové systémy v obrane vychádzali a chlapci po ľahko získaných loptách dokázali rýchlo a presne zakončiť. V obidvoch zápasoch sme získali 58 lôpt súpera a naopak len 23 stratili. Na celkovom jednoznačnom víťazstve sa podieľali všetci nominovaní hráči, ktorým za odvedený výkon patrí vďaka.

BK MŠK ZH : MBK Liptovský Mikuláš

11:10,/9:11,/­29:12,/10:7,/ 59 : 40
Body: Horváth 23, Bača 15, Krajčovič 6, Kucej 6, Novák 4, Truben 2, Golebiowski 2, Grochal 1, Kotlárik, Švec, Barcík, Greguš, Mihál

BK MŠK ZH : MBK Liptovský Mikuláš

24:10,/14:11,­/22:4,/16:8,/ 76 : 33
Body: Horváth 16, Mihál 12, Novák 10, Bača 10, Kucej 8, Krajčovič 8,Truben 4, Grochal 2, Greguš 2, Švec 2, Barcík 2, Kotlárik, Golebiowski

Foto: Anton Novák

Takto to Žiarčania natreli Liptovcom
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM