Martin Károly Iné športy

Dva tituly do Žiaru

Po klasických Majstrovstvách Slovenska v karate sa konali po týždni 28.5.2011 aj štýlové Otvorené majstrovstvá Slovenska Šito-ryu asociácie v Nových Zámkoch. Tohto turnaja sa zúčastnili aj naši karatisti z MŠK Žiar nad Hronom, ktorí trénujú na 4. ZŠ

V kategórii dievčatá 10 až 12 rokov do 40 kg nás reprezentovali Nina Jelžová a Dominika Veisová. Nina sa dostala cez prvú súperku, no na neskoršiu medailistku v druhom kole už nestačila, aj keď bol zápas veľmi vyrovnaný a rozhodlo sa až v posledných sekundách predĺženia. Do našej najskúsenejšej pretekárky Dominiky sme vkladali veľké nádeje. Dominika nikoho nenechala na pochybách, keď svoje súperky postupne hladko porážala až sa nakoniec prebojovala do finále. Po trochu vyrovnanom úvode sa Dominike začalo dariť bodovať, až nakoniec vyhrala s veľkým náskokom. Prvý titul bol doma.

V kategórii dievčatá 10 až 12 rokov do 45 kg nastúpila Timea Trokšiarová. V boji o postup do finále s obávanou pretekárkou sa dievčatá postupne striedali vo vedení, no záver zápasu sa začal lepšie vyvíjať pre našu súperku a tak Timea do finále nepostúpila, no získala pekné tretie miesto.

V kategórii dievčatá 10 až 12 rokov nad 45kg sme mali Karolínu Pivarčiovú. Karolína sa hladko prebojovala do finále, no tu na ňu čakala o hlavu vyššia súperka. Zápas bol do polovice trvania bez bodov. Potom sa podarilo zabodovať našej súperke. Po dramatickom závere, keď do konca zápasu ostávalo pár sekúnd, sa podarilo Karolíne kopom na hlavu za 3 body otočiť stav zápasu a vybojovala tak pre seba i náš klub ďalší titul.

Poslednou kategóriou, kde sme mali zastúpenie bola kategória chlapci 13 až 15 rokov do 60 kg. Tu pod žiarskymi farbami nastúpil Matúš Trokšiar. Matúš postupne prechádzal eliminačnými kolami, no v boji o postup do finále narazil na vyrovnaného súpera. Napriek tomu, že Matúš viac bodoval, jeho súper získaval body z jeho faulov a tak konečné skóre zápasu nebolo v náš prospech a do finále Matúš nakoniec nepostúpil. V boji o tretie miesto však Matúš opäť ukázal svoju dominanciu na tatami a uzavrel našu zbierku medailí tretím miestom.

Všetkým naším pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu. ** Mgr. Ľubomír Striežovský, tréner**

karate
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM