Martin Károly Rôzne

Dve taviace pece odvážalo z Remesla 8 kamiónov

Spoločnosť Remeslo strojal vyprodukovala ďalšie dva zaujímavé produkty. Ide o pece na výrobu tekutého hliníka určené pre zákazníka do Ruska. Taviaca pec bude slúžiť na roztavovanie kovu a ustavovacia na udržiavanie hliníka v tekutom stave.

Obidve zariadenia sú atypických rozmerov. Taviaca pec s rozmermi 7m x 7m x 5,6 m váži až 35 ton a ustavovacia rozmermi 5,2m x 6,4m x 4,60m zas 21 ton. Obdive zariadenia tvorí oceľová konštrukcia a murovaná plocha. Tá sa zrealizuje až pri inštalovaní pece u odberateľa. V Remesle strojal majú s podobnými objednávkami viacročné skúsenosti.

Ako potvrdil vedúci strediska Oceľových koštrukcií Remesla strojal Milan Bojo, v minulosti vyrobili už viacero druhov taviacich pecí. „Partneri sa na nás často obracajú s objednávkami atypických rozmerov či parametrov, pretože vieme vyrobiť podľa želania takmer všetko. Máme vhodné veľké priestory, slušné technické zázemie, ťažkotonážne žeriavy či inú manipulačnú techniku, a samozrejme skúsených ľudí.“ Aj v tomto prípade dvoch taviacich pecí išlo o špecifickú objednávku, ktorú realizovali podľa zadania a želaní odberateľa. „Pece sme vyrábali zhruba 2,5 mesiaca. Po ich ukončení ich v rozmontovanom stave odvážalo od nás asi osem kamiónov. To najlepšie ilustruje, že išlo o veľkorozmerné produkty,“ uzatvára Milan Bojo.

Video: rozhovor so Stanislavom Neuschlom, obchodným riaditeľom Remesla strojal Foto: Peter Kováč

[color=#ff0000]­Súvisiace články a videá [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.122295_Re­meslo-strojal-vyraba-obrie-tahace-na-lietadla] Remeslo strojal vyrába obrie ťahače na lietadlá[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.82682_Re­meslo-strojal-exportuje-viac-ako-stvrtinu-produkcie-do-zahranicia]Remeslo strojal exportuje viac ako štvrtinu produkcie do zahraničia [/link][link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.112915_No­vi-absolventi-v-Remesle-strojal]Noví absolventi v Remesle strojal[/link]

Dve taviace pece odvážalo z Remesla 8 kamiónov
1
Galéria
Remeslo pece
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM