Marcel Páleš Správy

Epidémia žltačky v Žiari pokračuje: Pod Kortinou zaznamenali už 15-ty prípad!

Vírusová hepatitída sa opätovne hlási! V tieto dni sa vyskytol už 15. prípad tohto ochorenia, pričom centrum, z ktorého choroba vychádza je jasné - lokalita pod Kortinou v Žiari nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Epidémia žltačky v Žiari pokračuje: Pod Kortinou zaznamenali už 15-ty prípad!
Zdroj: TASR

V rámci hygienicko-epidemiologickej situácie v 4. kalendárnom týždni hlásia epidemiológovia už 15. prípad ochorenia na vírusovú hepatitídu. Ide o epidémiu u rómskych detí, ktorá začala koncom novembra uplynulého roka. „Spoločným menovateľom je bydlisko v lokalite pod Kortinou v Žiari nad Hronom,“ uviedla Mária Tolnayová, hovorkyňa za Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.

Prvé príznaky ochorenia u 15-ročnej žiačky základnej školy začali pred týždňom, na základe pozitívnych laboratórnych výsledkovo ju cez víkend na to hospitalizovali na infekčnom oddelení v Banskej Bystrici. „V rodine odborníci verejného zdravotníctva vykonali protiepidemio­logické opatrenia, v ktorých sa pokračuje. Dosiaľ bolo zistených 32 nových kontaktov v rodine a v škole, nad ktorými bol nariadený lekársky dohľad,“ dodala Tolnayová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM