Martin Károly Kultúra

Exkluzívna premiéra klipu: Toto odkazuje Robo Mikla spoza veľkej mláky!

Robo cez nový klip podal jasný odkaz celému slovenskému šoubiznisu. Na Slovensku? sra.! Mikla si odskočil z New Yorku do rodného Žiaru, kde spolu s tanečníkmi z Associallz Dance Crew nakrútil nový klip. Pozrite si ho ako prví!

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívna premiéra klipu: Toto odkazuje Robo Mikla spoza veľkej mláky!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Všetko je jasné v texte. Vysvetľovať detaily by bolo na samostatný článok (smiech). Kto v tom hľadá osobné zámery, či iný útok, je trafená hus alebo slepý hlupák,“ opísal svoj nový klip Robo Mikla, Žiarčan, ktorý momentálne žije v New Yorku.

Nepravidelne odtiaľ podáva aj správy, exkluzívne pre žiar24. Naposledy informoval o snehovej búrke, taktiež svojim charakteristickým rebelantským spôsobom. Reportáž nájdete TU.

Rebel od špiku kosti

K svojim rebelantským začiatkom sa vrátil Mikla aj pri svojom novom klipe. Na nakrúcanie si odskočil spoza veľkej mláky priamo do žiarskeho Céčka. „Využili sme tu krásne apokalyptické priestory bývalého bunkru.“ (Pozri video) Tie podľa neho najlepšie vystihujú atmosféru slovenského šoubiznisu.

Najnovší Miklov počin dokazuje, že svoj pohľad na veci sa stále nebojí prejaviť, dokonca veľmi prijateľným výstupom. Pieseň je prezentovaná v duchu návratu ku koreňom, teda domovskej značke “*Projekt Náhoda – Pekne natvrdo*“.

“***Mal som mnohé dobré ohlasy na tvorbu za čias PN. Lepšie ako na čokoľvek iné (album Nedokončená hneď po Superstar, či album Niečo je vo vzduchu s bardejovským Projektom Milana Hersteka). Okrem sólových vecí ako boli Blázon pianista , Brehy, či pieseň pre deti Pôvabné kométy . Nuž som si povedal, že to treba preskúmať. PN bola recesia, i keď priznávam, že občas možno príliš obscénna.“

Okrem toho si s gitaristom a s hrdosťou hovorím i mojím dvorným skladateľom a aranžérom hudby rozumiem ľudsky aj hudobne a vždy mi vedel trafiť veci na mieru tak, že už po prvej ukážke sme sa cítili totožne, s pár drobnými úpravami. Ivan Cibi Vnučko je veľmi vnímavý, sleduje trendy, pravidelne koncertuje so ZH band, takže je v obraze a hudbe sa prudko rozumie. Ma pohotové a akčné nápady, ľuďom sa jeho motívy, zvuk a kompozícia vždy vryli do hlavy,*** hovorí Mikla.

Medzikontinentálna pseudofraška

Robo si síce odskočil na nakrúcanie do Žiaru, postprodukcia sa už ale riešila výjradne cez maily a sociálne siete. „Nenazval by som ju rozsiahlu počtom ľudí. No špecialitkou tejto veci je, že šlo skutočne o medzikontinen­tálnu záležitosť. Všetci spolu pokope na jednom mieste a v rovnakom čase sme boli 4 hodiny počas samotného nakrúcania,“ opisuje Robo výrobu klipu. Všetko ostatné sa dialo online. Kontroly, pripomienkovanie, propagácia.

„Všetky subjekty spolupráce sú zahrnuté v titulkoch a chcem im vyjadriť veľkú vďaku a klobúk dole. Viacerí z nich sú v začiatkoch a ja som z nich nemusel byť v koncoch. Najviac som ale asi vytrápil Dominika Kopca z Grafik24, ktorý sa postaral o grafiku, logá a tri úvodne trailery a Mateja Biosa Škodu z Associallz Dance Crew, ktorý v klipe nielenže podal skvelý výkon, ešte ho aj celý zostrihal v súlade s mojím neúnavným papuľovaním cez maily a sociálnu sieť. Napriek tomu sa skvelo komunikovalo a koordinovalo, i keď sme boli tak ďaleko od seba a naše životy mimo klipu mali ešte vlastný rozvrh, povinnosti, či prácu.“, dodáva k výrobe klipu Mikla.

K tejto kombinácii neodmysliteľne patrí Miro Starec Širáň , so svojím skvelým masteringovým štúdiom Kamoto, uznávaným aj medzi známymi muzikantmi, ktorý vždy ochotne plní všetky moje rozmary ohľadne efektov, strihu a masteringu aj v momentoch, kedy už neviem, čo od dobroty a vymýšľam možno priveľa (smiech),“ hovorí o zvuku songu Robo.

Exkluzívna premiéra klipu: Toto odkazuje Robo Mikla spoza veľkej mláky!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM