Martin Károly Rôzne

Fáma straší ľudí: V Grotte sa má hromadne prepúšťať!

Ľudia sa boja hromadného prepúšťania. Do redakcie sme dostali niekoľko mailov, kde sa nás ľudia pýtali, či nevieme niečo o ukončení prevádzky Grotta v Bartošovej Lehôtke.

Máme dobrú správu, prevádzka nekončí. Informoval nás o tom finančný riaditeľ spoločnosti Ing. Nail Tagirov. Pre Žiar24 povedal, že Grotto v Bartošovej Lehôtke zostáva a nedôjde ani k žiadnemu neplánovanému prepúšťaniu. „Pokiaľ ľudia majú strach či počujú nejaké fámy, môžu sa prísť opýtať priamo nás, aká je skutočnosť,“ dodal Tagirov.

Spoločnosť Grotto bola založená ešte v roku 1997. Prevádzka v Bartošovej Lehôtke začala fungovať na jeseň v roku 2008 za viac ako 14 miliónov eur a bola projektom spolufinancovaným Európskou úniou. Z EÚ dostala spoločnosť príspevok približne 3,3 milióna eur s podmienkou, že najbližších päť rokov bude vyrábať potraviny. V prípade, že by túto podmienku nedodržala, peniaze by musela vrátiť.

[size=14][color=#cc0000]­Hromadné prepúšťanie v regióne sa nekoná[/color][/si­ze] To či je hlásené nejaké hromadné prepúšťanie sme sa opýtali aj úradu práce. Pavel Kosorinský z Oddelenia informatiky a štatistiky ÚPSVaR Banská Štiavnica nás informoval, že: „od zamestnávateľov so sídlom v okresoch územnej pôsobnosti ÚPSVaR (okresy Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom) v súčasnom období neeviduje a ani od začiatku tohto roka nevidoval žiadne oznámenie o hromadnom prepúšťaní zamestnancov.“

[blockquote]Hro­madné prepúšťanie sa teda nekoná ani v Grotte a zatiaľ ani v inom podniku v našom regióne. Grotto naopak ešte v apríli tohto roku hľadalo až 15 pracovníkov potravinárskej výroby prostredníctvom úradu práce.[/blockquote]

Katarína Reiterová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM