Barbara Dallosová Samospráva

Ferenčík si vybral: Vieme, kto v Kremnici obsadí viceprimátorské kreslo

Poznáme meno človeka, ktorý nastúpi na viceprimátorský post v Kremnici. Primátor Alexander Ferenčík sa rozhodol pre svojho zástupcu, premýšľal vraj už aj nad vymenovaním prednostu. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Ferenčík si vybral: Vieme,  kto v Kremnici obsadí viceprimátorské kreslo
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Na vymenovanie svojho zástupcu z radov poslaneckého zboru má hlava mesta 60 dní od zloženia primátorského sľubu. Ak by to Alexander Ferenčík nestihol, rozhodli by zaňho samotní poslanci.

,,Rozhodol som sa pre Ivetu Ceferovú,“ povedal pre portál Žiar 24 primátor Kremnice. ,,Čo sa týka kompetencií viceprimátorky, ide o rozsah nevyhnutných zastupovaní a podpisovaní v čase mojej neprítomnosti,“ objasnil hneď aj náplň práce svojej novopečenej zástupkyne.

Úlohou primátora je tiež menovanie prednostu mestského úradu. Zatiaľ čo funkcia viceprimátora vyplýva zo zákona, prednosta je zamestnancom na plný úväzok. Meno človeka, ktorý bude prednostovať Ferenčík prezradiť nechcel, no už nad ním vraj premýšľal.

Od nového prednostu nás ale delí ešte výberové konanie. ,,Budem mať nejaké dva-tri varianty, z ktorých si budem vyberať. A samozrejme, že veci sa ešte môžu zmeniť, ale pravdepodobne som pre prednostu rozhodnutý už teraz,“ informoval.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM