Stanislav Černák Kultúra

Festival Hory a mesto sa blíži: Tešiť sa môžete na viac ako 30 zaujímavých snímok

Spolu 31 snímok z ôsmich krajín sveta predstaví zvolenský festival horských a adrenalínových filmov Hory a mesto. Filmy sa budú premietať počas troch dní, od 8. do 10. novembra v Starej radnici na Námestí SNP.

Ilustračný obrázok k článku Festival Hory a mesto sa blíži: Tešiť sa môžete na viac ako 30 zaujímavých snímok
Zdroj: TASR

Ako uviedol zástupca zvolenského filmového klubu Martin Kochlica, dokumenty sú už tradične zoradené do tematických blokov (Skala, Sneh, Vysoké hory, Bicykle, Lad, Vzduch). Podstatná časť snímok pochádza z festivalu Hory a mesto, ktorá sa konala na jar v Bratislave.

„Na festivale sú zastúpené klasické lezecké filmy, napríklad La Dura Dura o pokuse vyliezť najťažšiu cestu na svete, ale aj environmentálne snímky ako Naháňanie ľadu o ubúdaní ľadovca v Arktíde,“ uviedol Kochlica. Diváci uvidia aj výlučne prírodopisné filmy ako napríklad Mercun o problematike svišťov v Tatrách, ale aj animované filmy. Takým je napríklad krátky brazílsky film A Temporada.

Okrem sledovania filmov si návštevníci festivalu môžu vypočuť aj prednášku lezca a bežca Jána Hazuchu, pozrieť výstavu fotografií či vyskúšať chodenie po napnutom lane – tzv. slackline.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM