Marcel Mojžiš Krimi

FOTO: Miro (†48) a Kristán (†14) neprežili výbuch granátu!

AKTUALIZOVANÉ! Obrovská rana otriasla dedinou Hrochoť v okrese Banská Bystrica. Výbuch nastal v jednom z tamojších rodinných domov. Následky sú príšerné, explóziu neprežili Miroslav (†48) a Kristán (†14). Dôvod tragédie je šokujúci. V dome zabíjal gr

Pri výbuchu kotolne v rodinnom dome v nedeľu zahynuli dvaja muži, z toho jeden maloletý. Potvrdil to Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Obeťami tragédie sú 48-ročný Miroslav a iba štrnásťočný Kristán. Ten bol v čase výbuchu v dome iba na návšteve. Späť domov za svojou rodinou sa však už nikdy nevráti.

Ešte pred jeho odchodom totiž z ničoho nič domom zatriasla rana ako z dela. Stalo sa tak pred pol štvrtou poobede. Po explózii na miesto nešťastia okamžite vyrazili tri hasičské autá a deväť príslušníkov z hasičskej stanice v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

[blockquote]„Po príchode na miesto veliteľ zásahu zistil, že išlo o výbuch v kotolni rodinného domu, kde neboli badateľné známky požiaru, ale priestor bol zadymený,“ povedal. Na mieste boli podľa jeho slov zranení dvaja ľudia, ktorým poskytli prvú pomoc, no neskôr zraneniam podľahli. [/blockquote] Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej bola pravdepodobnou príčinou výbuchu doposiaľ nezistená manipulácia s delostreleckým granátom: „Výbuch spôsobil chlapcovi devastačné poranenia nezlučiteľné so životom. Miroslava zasiahla črepina z munície a spôsobila mu zranenie, ktorému na mieste podľahol. Je tu však stále podozrenie, že v dome sa môže nachádzať aj ďalšia munícia z II. svetovej vojny.“

Prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami a pre usmrtenie.

bystrica24.sk/tasr

Tragický výbuch v Hrochoti
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM