Barbara Dallosová Krimi

FOTO z miesta nehody neďaleko Žiaru: Keby sa vodič (18) BMW pozrel do spätného, toto sa nemuselo stať!

Zranenia, pokrčené plechy, škody v tisíckach... Podľa mužov zákona má búračku pri neďalekej obci na svedomí nebezpečné predbiehanie mladého vodiča.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z miesta nehody neďaleko Žiaru: Keby sa vodič (18) BMW pozrel do spätného, toto sa nemuselo stať!
Zdroj: Dnes24.sk

O dopravnej nehode, ku ktorej došlo v utorok (20.10.) krátko po siedmej ráno pri obci Banská Belá, informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

,,18 ročný vodič osobného motorového vozidla značky BMW z Banskej Štiavnice viedol vozidlo v smere od obce Banská Belá na obec Kozelník. V uvedenom úseku cesty začal predchádzať pred ním idúce neznáme dodávkové vozidlo a to v čase, keď už bol sám predchádzaný vozidlom zn. Peugeot, ktoré viedol 37-ročný vodič, taktiež z Banskej Štiavnice," opisuje príčiny nehody Faltániová.

Ako pokračovala hovorkyňa, následne došlo k bočnej zrážke týchto vozidiel, v dôsledku čoho vozidlo BMW dostalo šmyk no nakoniec zastalo a Peugeot odrazilo vľavo mimo cesty do koryta odvodňovacieho kanála. Tam podľa polície biely Peugeot čelne narazil do betónového priepustu dažďovej vody.

,,Pri dopravnej nehode sa zranil vodič Peugeotu aj jeho 15-ročný spolujazdec, ktorí boli na mieste ošetrení. Škoda bola odhadnutá na 10 200 eur, vodičovi BMW, ktorý nehodu zavinil, bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške 200 eur," uzavrela Faltániová s tým, že alkohol ani u jedného z vodičov zistený nebol.

Foto: Odťahová služba Havariatrans

Na riskantné predbiehanie mladého vodiča doplatila posádka Peugeotu
9
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM