Monika Obrtalová Rôzne

Gogola: Keď Boh dá aj motyka vystrelí

Takto okomentoval situáciu okolo odpredaja areálu bývalej práčovne a čistiarne na Majerskej ceste primátor Peter Gogola krátko po skončení mimoriadneho mestského zastupiteľstva. To bolo dnes zvolané aj za účelom odobrenia odpredaja nepotrebného majet

Areál bývalej práčovne a čistiarne slúžil kedysi Rooseveltovej nemocnici na pranie bielizne, no tento účel už nespĺňa takmer 15 rokov. Celý objekt je dnes zarastený burinou a len ťažko by sa v ňom dala spoznať kedysi fungujúca fabrika. „Môžete tam pokojne natáčať hororové filmy alebo nejaké bojové scény z prestreliek,“ vyjadril svoj názor na katastrofálny stav areálu primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Magistrát mal tieto priestory v zozname nadbytočného majetku niekoľko rokov, no do dnešného dňa nebol ani jeden z investorov ochotný zaplatiť za tento objekt sumu stanovú znalcom – 963 tisíc eur. Mesto teda nedávno vypísalo novú verejno-obchodnú súťaž, do ktorej sa prihlásil len jediný záujemca. Ten chcel majetok odkúpiť za menej ako polovicu sumy určenej znaleckým posudkom, no mestské zastupiteľstvo zámer investora neodsúhlasilo.

Tesne pred ukončením prvého kola verejno-obchodnej súťaže vstúpila do hry banskobystrická firma Natura Energy, ktorá za kúpu areálu ponúkla 970 tisíc eur. V tejto lokalite chce vybudovať BPS na výrobu elektriny a plynu z obnoviteľných zdrojov a pripojiť tak dodávky tepla na budovaný priemyselný park v Šalkovej. Okrem toho by tu mala vzniknúť aj sušička dreva a priestor pre spracovanie bio hnojiva. „Je pre mňa príjemným prekvapením, že sa napokon našiel investor, ktorý nadbytočný majetok mesta odkúpi za takúto cenu. Ako sa vraví „keď Boh dá aj motyka vystrelí“,“ komentoval celú vec Gogola. „Som rád, že na poslednom zastupiteľstve bol prijatý náš návrh neodpredať objekt bývalej práčovne hneď prvému záujemcovi. Mesto takýmto spôsobom získalo o takmer 400 tisíc eur viac ako v pôvodne navrhovanej kúpe, ktoré pôjdu na krytie kapitálových výdavkov,“ tlmočil slová koalície predseda poslaneckého klubu Smer-SD Ladislav Topoľský.

moo Foto: internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM